Dahl zoete aardappel - vierkant

Dahl met linzen, zoete aardappel en spinazie

Een kommetje comfortfood. Beter kan ik het niet omschrijven. Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken op basis van peulvruchten.

In deze versie gebruik ik linzen, zoete aardappel en spinazie. De kruidige saus is lekker om op te dippen met wat – al dan niet homemade – naanbrood of je kan ook kiezen voor rijst.

Ingrediƫnten

2 p
  • 1 rode ui
  • 1 zoete aardappel, geschild en in hapklare stukken gesneden (ca 250 g)
  • 100 g gegaarde linzen
  • 100 g verse jonge spinazie
  • 10 kerstomaten
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 tl currypoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • sap van 1/2 limoen

Voor de afwerking : noten, pitten en verse kruiden zoals koriander

Benodigdheden

Gietijzeren pot

Stappen

Stoof de rode ui aan in de olijfolie. Voeg de knoflook en de gember toe samen met de gedroogde kruiden en laat de aroma’s vrijkomen. Voeg daarbij de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon.

Gaar de zoete aardappel in de tomaten-kokosmelk saus gedurende 10 tot 15 minuten of tot de aardappel gaar is. Hou het deksel van de pot.

Voeg, van zodra de aardappel gaar is de gekookte linzen toe. Laat ook de spinazie slinken. Roer er tot slot de doormidden gesneden kerstomaatjes en laat deze ook nog even wat warmte nemen.

Zet het vuur uit. Kruid de dahl bij naar smaak met zout en peper van de molen en voeg ook het limoensap toe.

Serveer dit stoofpotje met gekookte rijst of naanbrood en werk het af met wat geroosterde pitten en/of noten en verse kruiden.

 

Wist je dat?

Mijn favoriete currypoeder is dat van Santa Maria ‘Curry Mango’… geen reclame, gewoon oprecht enorm fan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.