Juffrouw Toertjes logo
Ricotta blauwe bessentaart

Ricottacake met blauwe bessen

Deze cake houdt het midden tussen een cheesecake en een gewone cake. De ricotta geeft echt een lekker frisse smaak aan dit gebak, waardoor het moeilijk is om het bij één stukje te houden ????.

Het is geen zeemzoet dessert, eerder een lekker, friszuur tussendoortje, dat ook perfect dienst kan doen als afsluiter van een etentje met vrienden.

Sidenote: je hoeft zeker geen volleerde bakker te zijn om deze lekkernij op tafel te toveren.

Ingrediënten

8 taartpunten
  • 100 g zachte boter
  • 150 g ultra fijne suiker
  • 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
  • 100 g patisseriebloem
  • 100 g amandelmeel
  • 250 g ricotta
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 2 tl vanille-extract (Nielsen-Massey)
  • zeste van 1 biologische citroen
  • snuifje zout

Benodigdheden

Springvorm, 23 cm diameter, met bakpapier bekleed

Stappen

Warm de oven voor op 175 graden, heteluchtstand.

Klop de boter met de suiker door elkaar gedurende een vijftal minuten. Voeg één voor één de eigelen toe. Voeg het volgende eigeel pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Klop er vervolgens de patisseriebloem, het amandelmeel en het snuifje zout door. Voeg daarna de ricotta toe, samen met het vanille-extract en de zeste van citroen.

Klop de eiwitten op in een nieuwe kom tot stevige pieken en spatel deze door het beslag tot je een mooi beslag bekomt.

Spatel er tot slot voorzichtig de verse bessen door en giet het beslag over in de springvorm.

Bak de cake in de oven gedurende 45 minuten, of tot een in het midden gestoken metalen pin er schoon, zonder deegresten, uit komt.

Laat het gebak in de vorm verder afkoelen op een taartrooster.

Werk de taart af met bloemsuiker en nog wat extra verse bessen en smullen maar.

Wist je dat?

Dit gebak blijft zeker drie dagen goed, mits bewaard in de koelkast, en je er zolang aan kan weerstaan ????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?