Juffrouw Toertjes logo
speculaas chocoladetaart 02

Speculoos chocoladetaart

‘In chocolade zitten maar weinig vitaminen, daarom moet je er veel van eten’, toch?

Grapjeeeuuuh! Alhoewel… Of je je nu triestig, vrolijk, of gewoon OK voelt. Chocolade smaakt gewoon altijd en overal.

Denk dan nu even aan chocolade in een taartvorm op een bodem van speculoos, dan weet je per definitie dat dit gewoon goed is.

Snel klaar, geen poespas, EN zo ontzettend lekker!

 

 

Ingrediƫnten

8 puntjes

Voor de bodem

  • 125 g speculooskoekjes
  • 45 g gesmolten boter

Voor de chocoladelaag

  • 200 g chocolade
  • 80 g extra fijne kristalsuiker
  • 80 g boter
  • 4 eitjes (eiwit en -geel gescheiden)
  • 1/4 kl oploskoffie
  • snuifje zout
  • 1 kl vanille-extract

Benodigdheden

Springvorm 23 cm, bodem en zijkanten bekleed met bakpapier.

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht.

Voor de speculoosbodem : stamp de speculoosjes fijn tot kruimels en meng deze onder de gesmolten boter. Verdeel het speculoosmengsel over de bodem en druk goed aan. Zorg dat de bodem overal bedekt is. Zet de taartvorm 10 minuutjes in de koelkast.

Smelt, voor de chocoladevulling, de chocolade, samen met de boter in een steelpannetje op zacht vuur. Roer de chocolade en de boter door elkaar. Zet het vuur uit. Voeg, als alles gesmolten is, het koffiepoeder, zout en vanille-extract toe.

Doe de eigelen in een ruime kom.

Klop de eiwitten in een andere kom op tot stevige pieken. Voeg, van zodra je pieken hebt, de suiker in drie delen toe.

Meng nu het chocolademengsel onder de eigelen. Roer alles goed door elkaar. Spatel er vervolgens voorzichtig de eiwitten onder.

Schenk het chocolademengsel in de taartvorm (op de speculoosbodem) en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

Haal de taart uit de oven en laat deze in de taartvorm volledig afkoelen.

Wist je dat?

Dit is een machtig, maar oh zo lekker taartje!

Werk af met vers rood fruit en wat chocoladecrunch om het extra feestelijk te maken!

In de koelkast kan je het tot 3 dagen bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?