Juffrouw Toertjes logo
Bladerdeegtaartjes

Bladerdeegtaartjes met pudding en fruit

Ook al laat het lenteweer nog even op zich wachten, foodwise zit ik echt al een tijdje met frisse gerechten in mijn hoofd. Dit is er zo één.

Nu de aardbeien weer verkrijgbaar zijn, mag een simpel gebakje met deze lekkernij niet ontbreken.

En ja hoor, weer of geen weer, iedereen heeft gesmuld.

(en ze hebben niet gemerkt dat de gebakjes suikerarm waren)…

Ingrediënten

8 stukken

Voor de crème

  • 15 g puddingpoeder
  • 25 g Pure Via Patisserie (alternatief voor suiker)
  • 210 ml volle melk
  • 50 ml volle room
  • ½ vanillestok (zaadjes uitgeschraapt)

Voor de gebakjes

  • 8 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 1 eitje, losgeklopt
  • 1 el Pure Via Patisserie (alternatief voor suiker)
  • vers fruit naar keuze

Benodigdheden

mixer, kwastje

Stappen

Maak eerst de pudding.

Meng daarvoor 3 eetlepels melk met het puddingpoeder in een kommetje, zodat het puddingpoeder oplost.

Breng de rest van de melk samen met de Pure Via Patisserie aan de kook.

Haal van het vuur en meng nu het opgeloste puddingpoeder onder het suiker-melk mengsel, terwijl je voortdurend blijft roeren of met een kloppertje door het mengsel beweegt. De beweging zorgt ervoor dat je geen vervelende klontertjes krijgt. Laat vervolgens nog een minuut doorkoken (tot de pudding ‘blub’ zegt en er bellen ontstaan).

Giet de pudding over in een kom en bedek de pudding met een laagje huishoudfolie zodat er geen velletje ontstaat tijdens het afkoelen. Zet in de koelkast en laat goed koud worden.

Verwarm nu de oven voor op 190 graden hetelucht stand.

Snijd de bladerdeeg-vierkantjes in twee, zodat je telkens twee rechthoeken bekomt.  Leg de rechthoeken op een stuk bakpapier en maak met behulp van een scherp mes een kadertje in het bladerdeeg. Snijd niet te diep.

Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en sprenkel er wat Pure Via Patisserie over.

Bak de bladerdeeggebakjes in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot het bladerdeeg wat is opgekomen en goudbruin kleurt.

Laat de gebakjes afkoelen op een taartrooster. Duw het binnenste kadertje van je bladerdeeg gebak wat plat.

Klop intussen de slagroom, samen met de vanillezaadjes op.

Klop de afgekoelde pudding nog even goed los en spatel hier de opgeklopte slagroom door. Schep het mengsel in een spuitzak.

Verdeel het puddingmengsel over de afgekoelde bladerdeeggebakjes en werk af met vers fruit.

Wist je dat?

Geen spuitzak bij de hand? Geen nood! Je kan de pudding ook op de bladerdeeggebakjes verdelen met een lepel.

Je bewaart de gebakjes het best in de koelkast, afgedekt in een doos. Daar blijven ze tot twee dagen goed, maar het lekkerst zijn ze uiteraard wanneer ze vers gemaakt zijn.

PureVia Patisserie is een één op één suikervervanger en daardoor super handig in gebruik.

Het is de perfecte zoetstof om te gebruiken in dit eenvoudige bakrecept.

Je proeft echt geen verschil met traditionele suiker en het is een gezonder alternatief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?