Gevulde pasta met lentegroenten

Lentepasta

Asperges!!! Ik ben er dol op.

Hier combineerde ik ze met gevulde pasta en een lekkere romige pestosaus!

Heerlijk genieten!

Ingrediënten

2 personen

Voor de pestosaus

  • 15 g geroosterde pijnboompitten
  • 5 g basilicum
  • 20 g jonge spinazie
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Voor de pasta

  • 250 g gevulde pasta (ik gebruikte spinazie-ricotta)
  • 400 g asperges
  • 80 g jonge spinazieblaadjes
  • 100 g diepvries doperwtjes
  • 100 ml room

Stappen

Doe alle ingrediënten voor de pestosaus in een hakmolentje en laat kort draaien. Kruid met peper en zout van de molen en zet opzij.

Schil de asperges. Verwijder de houtachtige uiteinden en snijd de asperges in stukjes van een viertal cm.

Gaar de asperges tot ze beetgaar zijn en bak ze daarna kort in een antikleefpan in een weinig olie. Kruid met peper en zout van de molen.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Voeg ook de diepvries doperwtjes toe. Giet alles af en spoel de pot even uit.

Schenk een scheutje olijfolie in de pot en stoof de spinazie kort aan. Voeg de pesto toe, samen met de room. Laat even warmte nemen.

Roer de pasta en de asperges voorzichtig door de saus.

Verdeel over 2 borden. Geef er nog wat extra geroosterde pijnboompitten bij en verse Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lentepasta - Juffrouw Toertjes

Gevulde pasta met asperges en een lekkere romige pestosaus!

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?