Spaghetti geroosterde tomatensaus - blog-6876

Pasta met geroosterde tomatensaus

Een heerlijk volle tomatensaus en wat pasta, soms is er niet meer nodig om je echt gelukkig te maken.

Dit gerechtje is om duimen en vingers van af te likken.

Ingrediënten

2 personen

Voor de tomatensaus

  • 400 g tomaten (een mix van kerstomaten, trostomaten, San Marzano tomaten)
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • tomatenkruiden (bvb Pasta Rossa van Santa Maria)

Voor de pasta

  • 200 g spaghetti
  • 20 g kruidenboter
  • 100 g kerstomaten, doormidden gesneden
  • 15-tal zwarte olijven
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • Parmezaanse kaas

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Snijd de kerstomaten doormidden en de overige tomaten in grove stukken. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op een bakplaat. Kruid met oregano, tomatenkruiden en peper en zout van de molen. Drizzle wat olijfolie over de tomaten.

Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten gedurende 30 minuten.

Kook intussen de pasta gaar. Hou wat pastavocht opzij bij het afgieten.

Doe de gare tomaten in de blender en mix tot een gladde saus.

Smelt – in de pot waarin je de pasta net hebt gekookt – de kruidenboter. Roer er de gare pasta door, samen met de tomatensaus.

Voeg ook de olijven toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg zonodig wat pastakookvocht toe.

Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de rauwe kerstomaatjes over de pasta, samen met wat mozzarella en vers geraspte Parmezaanse kaas. Drizzle er nog wat extra vergine olijfolie over en werk af met verse basilicumblaadjes.

Buon appetito.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta met geroosterde tomatensaus - Juffrouw Toertjes

Een heerlijk volle tomatensaus en wat pasta, soms is er niet meer nodig om je echt gelukkig te maken.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?