Lentebolo - blog-6749

Pasta met kipgehakt en champignons

Het heeft misschien van ver iets weg van een bolognaisesaus… En als je het thuis gemakkelijker verkocht krijgt op die manier, waarom ook niet.

Het is een lekker bordje spaghetti met tomatensaus, champignons, kipgehakt en doperwtjes.

Door extra fijngesneden champignons toe te voegen, verminder je de hoeveelheid vlees in dit gerecht.

En om het helemaal af te maken, werk je dit bordje af met kaas… Dan rest nog de vraag: Comté of Parmezaanse kaas?

Ingrediënten

2 personen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g (bio-)kipgehakt
  • 100 g doperwtjes (diepvries)
  • 1 rode ui, fijngesneden (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml passata
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl + 1/4 tl paprikapoeder
  • chiliflakes (naar wens)
  • spaghetti

Voor erbij: verse kruiden, gemalen Comté of Parmezaanse kaas, knapperig brood

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Verwarm een scheutje olie in een pot. Voeg de fijngesneden ui toe. Pers de teentjes knoflook en laat even stoven op zacht vuur. Voeg de passata toe, samen met 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl oregano. Roer alles goed om en laat de saus op zacht vuur pruttelen.

Maak de kastanjechampignons schoon. Snijd de helft van de champignons in schijfjes. Bak de schijfjes in een antikleefpan met een weinig olie goudbruin. Kruid de champignons wanneer ze gaar zijn met peper en zout van de molen. Schep ze in een kommetje. Zet opzij. Maak de pan schoon.

Hak nu de overige helft van de champignons fijn tot kleine brokjes. Verwarm opnieuw een scheutje olie in de antikleefpan en bak de gehakte champignons met wat chilivlokken aan tot het vocht is verdampt. Kruid ook met peper en zout van de molen. Schep ze bij de schijfjes champignons in het kommetje. Maak de pan opnieuw schoon.

Verhit opnieuw een weinig olie in de pan en bak nu het kipgehakt rul. Schep goed om, zodat de stukjes mooi aanbakken en niet stoven. Kruid met 1/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl oregano en peper en zout van de molen.

Kook intussen de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de champignons, het gehakt en de erwtjes toe aan de saus.

Verdeel de spaghetti en de saus over de borden. Werk desgevallend af met wat verse kruiden en geef er wat Parmezaanse kaas of gemalen Comté bij.

Wist je dat?

Indien je voor het hakken van de champignons een hakmolentje gebruikt, wees dan alert en hak niet te lang. Je wil nog wat structuur behouden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta met kipgehakt en champignons - Juffrouw Toertjes

Het heeft misschien van ver iets weg van een bolognaisesaus... En als je het thuis gemakkelijker verkocht krijgt op die manier, waarom ook niet.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?