Gochujan noedels

Gochujang oesterzwammen met noedels

We love some heat!

Na de crispy chiliolie en de sriracha die nog steeds vaste waarde zijn, deed ik onlangs een nieuwe ontdekking: Gochujang pasta… en dat gebruik ik nu te pas en te onpas.

Deze Gochujang oesterzwammen met noedels zijn een schot in de roos!

Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten

2 personen

Voor de oesterzwammen:

  • 300 g oesterzwammen
  • 1 pijnajuintje, in stukjes gesneden
  • 1 flinke el Gochujang pasta (of minder, naar smaak)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 teentje knoflook, geraspt

Voor de salade:

  • 1/2 avocado
  • 1 komkommer, in de lengte doormidden gesneden en de zaadjes verwijderd
  • 75 g doperwtjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 1/2 chilipeper

Voor erbij: ramennoedels, eitjes, zoute pindanootjes (grof gehakt)

Stappen

Meng de Gochujang pasta, de sojasaus, olijfolie, kokosbloesemsuiker en het teentje knoflook in een ruime kom.

Bak de oesterzwammen, samen met de pijpajuin in een scheutje olie op middelhoog vuur in een ruime antikleefpan gedurende een kwartiertje, tot ze lichtjes krokant zijn.

Gaar de doperwtjes in kokend water. Giet af en schep deze in een ruime kom. Snijd de komkommer in halve maantjes en de avocado in blokjes. Meng met de olijfolie, het limoensap en de chilipeper. Kruid met peper en zout van de molen en schep voorzichtig om.

Giet de saus bij de oesterzwammen en laat alles nog een drietal minuutjes meebakken.

Kook intussen de noedels gaar. Meng deze onder de oesterzwammen.  Bak de spiegeleitjes in een weinig boter.

Verdeel de pasta en oesterzwammen over de borden. Geef er wat van de salade bij en een spiegeleitje. Werk af met verse koriander (of peterselie) en wat gehakte zoute pindanootjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gochujang oesterzwammen met noedels - Juffrouw Toertjes

Deze Gochujang oesterzwammen met noedels zijn een schot in de roos! Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?