Verloren brood, gewonnen brood, wentelteefjes… potayto – potahto 🫢.
Hoe je het ook noemt, deze versie met frambozen is perfect om op Moederdag op tafel te (laten) toveren en om dit weekend alvast eens uit te testen.
Verloren brood, gewonnen brood, wentelteefjes… potayto – potahto 🫢.
Hoe je het ook noemt, deze versie met frambozen is perfect om op Moederdag op tafel te (laten) toveren en om dit weekend alvast eens uit te testen.
voor het verloren brood
Voor de frambozencompote
Voor erbij: verse frambozen, (plantaardige) vanilleyoghurt
antikleefpan
Verwarm de frambozen samen met de suiker(vervanger) in een steelpannetje op het vuur. Roer en prak desgevallend de frambozen wat plat. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes garen, tot de frambozen gaar zijn en een compote-achtige structuur hebben. Giet over in een potje en laat afkoelen.
Klop de amandeldrink, het eitje, de vanillesuiker en het kardemompoeder goed door elkaar.
Verhit een klontje boter in een antikleefpan op middelhoog vuur.
Wentel de briocheboterhammen door het eimengsel. Zorg dat ze goed rondom bedekt zijn en bak in de pan tot ze goudbruin kleuren. Draai om en laat de andere kant ook even wat kleur nemen.
Verdeel de boterhammen over 2 borden. Lepel er wat frambozencompote over. Geef er vanilleyoghurt bij en werk af met verse frambozen.
Het restje frambozencompote kan je tot een week, afgedekt, in de koelkast bewaren en is heel erg lekker om je overnight oats of yoghurtbowl mee af te werken.
Verloren brood, gewonnen brood, wentelteefjes... potayto - potahto 🫢.
Ingrediënten recept:
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528