Wentelteefjes

Verloren brood met frambozen

Verloren brood, gewonnen brood, wentelteefjes… potayto – potahto 🫢.

Hoe je het ook noemt, deze versie met frambozen is perfect om op Moederdag op tafel te (laten) toveren en om dit weekend alvast eens uit te testen.

Ingrediënten

2 personen

voor het verloren brood

  • 4 dikke sneden briochebrood
  • 150 ml amandel-vanille drink (Alpro)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 tl vanillesuiker
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • snuifje zout
  • klontje boter

Voor de frambozencompote

  • 250 g diepvries frambozen
  • 1 el (of meer naar smaak) suiker(vervanger)

Voor erbij: verse frambozen, (plantaardige) vanilleyoghurt

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Verwarm de frambozen samen met de suiker(vervanger) in een steelpannetje op het vuur. Roer en prak desgevallend de frambozen wat plat. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes garen, tot de frambozen gaar zijn en een compote-achtige structuur hebben. Giet over in een potje en laat afkoelen.

Klop de amandeldrink, het eitje, de vanillesuiker en het kardemompoeder goed door elkaar.

Verhit een klontje boter in een antikleefpan op middelhoog vuur.

Wentel de briocheboterhammen door het eimengsel. Zorg dat ze goed rondom bedekt zijn en bak in de pan tot ze goudbruin kleuren. Draai om en laat de andere kant ook even wat kleur nemen.

Verdeel de boterhammen over 2 borden. Lepel er wat frambozencompote over. Geef er vanilleyoghurt bij en werk af met verse frambozen.

Wist je dat?

Het restje frambozencompote kan je tot een week, afgedekt, in de koelkast bewaren en is heel erg lekker om je overnight oats of yoghurtbowl mee af te werken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verloren brood met frambozen - Juffrouw Toertjes

Verloren brood, gewonnen brood, wentelteefjes... potayto - potahto 🫢.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?