Juffrouw Toertjes logo
courgetterolletjes met tonijn

courgetterolletjes met tonijn

Fun om te maken en fun om te eten.

Dit is zo een receptje, recht uit de voorraadkast (met uitzondering van de courgettes en de zongedroogde tomaatjes en de kaas dan), zonder veel gedoe, maar boordevol smaak. Juffrouw Toertjes ten top dus…

De ricotta maakt de rolletjes extra smeuïg. Gebruik zeker tonijn op olie, die je wat laat uitlekken. Op die manier hoef je niet veel extra olie toe te voegen in de pan.

Ben je geen fan van olijven, voeg dan eventueel wat kappertjes toe of roer er wat verse kruiden door.

Ik serveerde de rolletjes hier met een groene salade en wat Griekse pasta, maar een lekker stukje brood zou hier zeker ook niet misstaan. Ideaal om de restjes tomatensaus uit de pan te schrapen 😉

 

 

Ingrediënten

2 a 3 personen
  • 2 courgettes
  • 500 g passata
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 teentje look
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 blik tonijn op olie (150 g uitgelekt)
  • 2 opgehoogde lepels ricotta (ca 100 g)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl paprikapoeder zacht
  • 1/2 bolletje (buffel)mozzarella
  • peper en zout

salade

  • 100 g gemengde salade
  • handvol kerstomaten doormidden gesneden
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl honing
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 3 el olie

125 g risoni

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een grote pot een halve sjalot, een fijngesneden teentje knoflook en de zongedroogde tomaten met wat olijfolie. Laat stoven. Voeg ook de passata toe, samen met peper, zout en gedroogde oregano en laat gedurende 15 tot 20 minuten op een zacht vuurtje inkoken.

Maak de dressing voor de salade door de mosterd, honing, azijn en olie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de risoni gaar volgens de aanwijzingen en hou warm met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd de courgettes in dunne repen (ca 0,5 cm). Ik gebruik graag de mandoline stand 4.

Bak de repen in een pan met anti-aanbaklaag met peper en zout.

Als de courgettes gaar zijn, kuis je de pan even uit, dat spaart afwas. Bak daarin de resterende helft van de sjalot, de tonijn en de olijfjes even aan. Als de sjalot zacht is, voeg je de ricotta toe en kruid je bij met een beetje zout en zacht paprikapoeder. Als jouw kindjes mee-eten voeg je de chiliflakes best pas aan het einde toe, bij het serveren (als je zelf van wat spicyness houdt tenminste).

Mix de tomatensaus in de blender tot deze fluweelzacht is.

Ik gebruikte slechts 3/4 van deze saus (de rest vries ik in voor pizza momentjes). Giet deze in de ovenschaal. Leg nu een courgettereep voor je. Leg op het uiteinde 1 el van het tonijnmengsel en rol op. Leg de tonijn-courgetterolletjes naast elkaar op de tomatensaus. Verdeel de helft van een bolletje mozzarella over de rolletjes. Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na 15 minuten de oven op grill stand (225 graden) en laat nog even grillen gedurende 2 a 3 minuten.

Hussel nu pas de salade met de kerstomaten en de dressing door elkaar.

Schep de rolletjes, samen met de Griekse pasta en de salade op een bord en … aanvallen!!!

Wist je dat?

Wat met dat halve bolletje mozzarella hoor ik je denken? Verdeel dit gerust onder de salade.

Ten huize Juffrouw Toertjes zijn we fan van Parmezaanse kaas. Ik rasp nog wat extra kaas over de rolletjes… ze worden er nog lekkerder door 😉

En ja hoor… Restjestijd! Wij hadden nog twee rolletjes over… mijn lunch voor morgen staat klaar. Yummie!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?