Juffrouw Toertjes logo
Courgetti Zalm

Courgetti met romige avocadosaus en gebakken zalm

We are pasta lovers – it’s a fact. Maar zo af en toe vervangen we hier de traditionele pasta door groentesliertjes… die vallen ook in de smaak.

De kunst is om de courgetti niet te lang te garen, zodat er nog wat beet aan blijft (net als bij pasta dus 😉 )

Als het een zompig en plat boeltje wordt, dan is de fun er ook af.

Met dit gerechtje heb je vlot je dagelijkse portie groentjes binnen… Healthy comfort meal vanavond? Yes please!!!

Ingrediënten

2 personen
  • 2 courgettes
  • 1/2 witte ui
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 100 g jonge bladspinazie
  • 1 teentje look geperst
  • 1/2 avocado
  • 1 opgehoogde el zure room
  • peper, zout en chilivlokken
  • 300 g verse zalm in blokjes gesneden
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • eventueel wat verse kruiden om af te werken
  • 1/2 citroen

Benodigdheden

Spiraalsnijder (mijne is van Gefu en ben er super tevreden van!)

Stappen

Snijd de courgetti aan de hand van de spiraalsnijder in sliertjes.

Bak de ui op laag vuur in een ruime pan met anti-aanbaklaag in een beetje olie en laat de ui lichtjes garen.

Maak intussen het sausje door de avocado, de zure room en peper en zout in een hakmolentje te mixen tot je een gladde saus krijgt.

Neem een 2de anti-aanbakpan en bak de zalmblokjes op middelhoog vuur. Zalm is van nature een vette vis. Je hoeft dus geen extra olie toe te voegen. Zorg dat alle kantjes van de zalm een mooi kleurtje krijgen, maar wees wel alert dat je de zalm niet overgaar laat worden. Zalm die te lang gebakken is, wordt wat droog… En we willen lekker sappig natuurlijk.

Voor de pan met ui, zet je het vuur nu wat hoger en voeg je de erwtjes en de knoflook toe. Doe na ongeveer twee minuutjes ook de courgetti erbij en laat deze een viertal minuutjes meebakken. Roer tot slot de spinazie erdoor en zet het vuur af van zodra deze geslonken is. Roer het sausje door de courgetti. Kruid bij met peper en zout en schep de courgetti en de groentjes op de borden. Leg er de stukjes zalm op. Werk af met de pijnboompitten, verse kruiden en wat chili-flakes, if you like the heat.

Wist je dat?

Wij zijn visliefhebbers. Het liefst van al koop ik verse vis bij mijn lokale vishandel. Deze is vaak van een betere kwaliteit dan de vis van de supermarkt. Vroeger had ik de misvatting dat vis uit de viswinkel een flink pak duurder was, maar dit is zeker niet het geval!

Ik doe één keer per week mijn lokaal rondje winkelhieren. Vis die later die week op het menu staat, vries ik direct in tot de avond voor gebruik. Dan haal ik de vis uit de diepvries en laat deze rustig in de frigo ontdooien … Zo hebben we op ieder moment van de week heerlijk verse en kwaliteitsvolle vis. Bovendien krijg je er sowieso de glimlach van je lokale handelaar gratis en voor niets bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?