Zonnige groentjes, sappige kip en parelcouscous… Lang leve de lente!
Zonnige groentjes, sappige kip en parelcouscous… Lang leve de lente!
Voor de ovengroenten
Voor de kip
Voor het sausje
Voor erbij : 120 g parelcouscous, gegaard zoals aangegeven op de verpakking en op smaak gebracht met peper en zout van de molen, een el citroensap en een el olijfolie.
Meng de kipkruiden, de mosterd, het citroensap en de olijfolie door elkaar en schep er de kipblokjes onder. Laat afgedekt 10 minuutjes marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 185 graden hetelucht. Schik de ui, de paprikablokjes, de courgette en de kikkererwten in een ruime ovenschaal. Meng er het teentje look bij, samen met het paprikapoeder, de oregano, de Provençaalse kruiden en de tijm. Schenk er een flinke eetlepel rijstolie bij en meng alles grondig door elkaar. Gaar de groenten gedurende 25 minuten.
Meng alle ingrediënten voor het sausje en zet opzij.
Bak intussen de kippeblokjes in een ruime antikleefpan op matig vuur tot ze door en door gebakken zijn.
Roer de kerstomaten, de spinazie en de olijven onder de groenten.
Verdeel de parelcouscous over de borden, samen met de groenten en de kipblokjes en geef er het sausje bij. Werk af met de peterselie.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528
Eén reactie
Geen kippetje in huis, vandaar met zalm en eveneens heel erg lekker😊