Juffrouw Toertjes logo
kip - couscous salade

Couscous met kip

Zonnige groentjes, sappige kip en parelcouscous… Lang leve de lente!

Ingrediënten

Voor de ovengroenten

  • 1 witte ui, in halve maantjes gesneden
  • 1 rode paprika, geschild en in hapklare blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, geschild en in hapklare blokjes gesneden
  • 1 courgette, de binnenste zaden verwijderd en in hapklare blokjes gesneden
  • 1/2 blik kikkererwten (400g), afgespoeld
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl Provençaalse kruiden
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • 10 kerstomaten, doormidden gesneden
  • 2 handenvol jonge spinazie, fijngesneden
  • 15 tal olijven (gemengd)
  • 2 el peterselie, fijngesneden

Voor de kip

  • 300 g blokjes kipdijfilet
  • 1/4 tl kipkruiden
  • 1 tl mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie

Voor het sausje

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1/4 tl Za’atar kruiden
  • 1/4 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Voor erbij : 120 g parelcouscous, gegaard zoals aangegeven op de verpakking en op smaak gebracht met peper en zout van de molen, een el citroensap en een el olijfolie.

Stappen

Meng de kipkruiden, de mosterd, het citroensap en de olijfolie door elkaar en schep er de kipblokjes onder. Laat afgedekt 10 minuutjes marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 185 graden hetelucht. Schik de ui, de paprikablokjes, de courgette en de kikkererwten in een ruime ovenschaal. Meng er het teentje look bij, samen met het paprikapoeder, de oregano, de Provençaalse kruiden en de tijm. Schenk er een flinke eetlepel rijstolie bij en meng alles grondig door elkaar. Gaar de groenten gedurende 25 minuten.

Meng alle ingrediënten voor het sausje en zet opzij.

Bak intussen de kippeblokjes in een ruime antikleefpan op matig vuur tot ze door en door gebakken zijn.

Roer de kerstomaten, de spinazie en de olijven onder de groenten.

Verdeel de parelcouscous over de borden, samen met de groenten en de kipblokjes en geef er het sausje bij. Werk af met de peterselie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?