Couscoussalade - Scampi

Zomerse couscoussalade met feta, scampi en crispy chili olie

Deze salade ademt zomer.

Krokante groentjes, de rijke en fris-zurige smaak van de feta, de garnalen nog eens door de crispy chili olie gehaald… Dat is een goede combinatie, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten

2 personen

Voor de couscoussalade

  • 75 g couscous
  • 1/4 tl echte boter
  • 1/4 tl bouillon (ik gebruik de groentenbouillon van Herkules – favoriet!)
  • 1 komkommer, doormidden gesneden, zaadjes verwijderd en in halve maantjes gesneden
  • 1 bussel radijzen in fijne plakjes gesneden
  • 10-tal zwarte olijven
  • 2 flinke el verse peterselie, fijngesneden
  • 2 flinke el bieslook, fijngesneden
  • 1 el munt, fijngesneden
  • 1 el dille, fijngesneden
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 10-tal scampi
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/4 paprikapoeder
  • 50 g feta
  • 2 el granaatappelpitten
  • 1 el crispy chili olie (en extra voor de liefhebber)

Stappen

Doe de couscous in een ruime kom, samen met de boter en de bouillon en giet hierover ca 75 ml kokend water. Zet een bord op de kom en laat de couscous wellen.

Meng intussen in een kom de komkommer, radijzen, olijven en verse kruiden voorzichtig door elkaar.

Meng in een klein kommetje de olie, het citroensap, de oregano en peper en zout van de molen door elkaar.

Rooster in een antikleefpan de pijnboompitten en pompoenpitten in een weinig olie en snuifje zout tot de pompoenpitten poffen en de pijnboompitten goudbruin kleuren. Giet ze over in een kommetje. Hiermee gaan we de salade afwerken.

Verhit nu een weinig rijstolie of andere hittebestendige olie in dezelfde antikleefpan op matig vuur. Dep de scampi goed droog en kruid met paprikapoeder en zout van de molen. Voeg de look toe aan de warme olie, samen met de scampi en bak deze kort aan elke kant aan. De scampi hebben niet veel nodig. Ze moeten mooi krokant zijn aan de buitenkant, maar mogen niet meer glazig zijn binnenin. Haal de scampi uit de pan en wentel ze in een kommetje door de crispy chili olie.

Roer de couscous los met een vork en hussel deze door de groenten. Voeg ook de olijfolie-citroen dressing toe en meng alles goed.

Verdeel de scampi en de feta over de salade. Werk af met de pijnboom- en pompoenpitten en wat granaatappelpitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?