Deze salade ademt zomer.
Krokante groentjes, de rijke en fris-zurige smaak van de feta, de garnalen nog eens door de crispy chili olie gehaald… Dat is een goede combinatie, al zeg ik het zelf.
Deze salade ademt zomer.
Krokante groentjes, de rijke en fris-zurige smaak van de feta, de garnalen nog eens door de crispy chili olie gehaald… Dat is een goede combinatie, al zeg ik het zelf.
Voor de couscoussalade
Doe de couscous in een ruime kom, samen met de boter en de bouillon en giet hierover ca 75 ml kokend water. Zet een bord op de kom en laat de couscous wellen.
Meng intussen in een kom de komkommer, radijzen, olijven en verse kruiden voorzichtig door elkaar.
Meng in een klein kommetje de olie, het citroensap, de oregano en peper en zout van de molen door elkaar.
Rooster in een antikleefpan de pijnboompitten en pompoenpitten in een weinig olie en snuifje zout tot de pompoenpitten poffen en de pijnboompitten goudbruin kleuren. Giet ze over in een kommetje. Hiermee gaan we de salade afwerken.
Verhit nu een weinig rijstolie of andere hittebestendige olie in dezelfde antikleefpan op matig vuur. Dep de scampi goed droog en kruid met paprikapoeder en zout van de molen. Voeg de look toe aan de warme olie, samen met de scampi en bak deze kort aan elke kant aan. De scampi hebben niet veel nodig. Ze moeten mooi krokant zijn aan de buitenkant, maar mogen niet meer glazig zijn binnenin. Haal de scampi uit de pan en wentel ze in een kommetje door de crispy chili olie.
Roer de couscous los met een vork en hussel deze door de groenten. Voeg ook de olijfolie-citroen dressing toe en meng alles goed.
Verdeel de scampi en de feta over de salade. Werk af met de pijnboom- en pompoenpitten en wat granaatappelpitten.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528