parelcouscous-scampi-04

Couscoussalade met scampi, feta en gebakken groenten

Yes, eindelijk lenteweer! Laat die maaltijdsalades nu maar komen.

Net als vorige week spelen parelcouscous en scampi de hoofdrol, dit keer in het vrolijke gezelschap van knapperig gebakken groentjes.

Opnieuw een snel-klaar gerechtje, zodat je optimaal kan genieten van de buitenlucht en een aperitiefje in de lentezon!

Ingrediƫnten

2 personen
  • 100 g parelcouscous
  • 1 courgette, in blokjes gesneden en het middelste verwijderd
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl paprikapoeder + wat extra voor de scampi
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 tl kurkuma
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 3 el platte peterselie, fijngesneden
  • 75 g feta, in blokjes.
  • scampi
  • 1 teentje look, doormidden gesneden

Stappen

Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken.

Bak de courgette en de paprika aan in een pan met antikleeflaag in een weinig olijfolie. Kruid de groenten met het paprikapoeder, de oregano, de kurkuma en het teentje look. Kruid bij met zout en peper van de molen. Bak de groentjes niet te lang, we willen dat ze nog een ‘bite’ hebben. Schep de gebakken groenten over in een ruime schaal.

Veeg de pan uit met een keukenpapiertje. Voeg het doormidden gesneden teentje knoflook toe, samen met wat olijfolie en laat de look op een zacht vuurtje wat smaak afgeven aan de olie.

Dep intussen de scampi droog en kruid met paprikapoeder en zout van de molen. Zet het vuur nu iets hoger en bak de scampi aan tot ze net gaar zijn.

Voeg de couscous toe aan de groenten en schep alles een eerste keer goed om. Voeg ook de verse kruiden toe en de blokjes feta. Hussel de salade voorzichtig door elkaar.

Werk de salade af met de gebakken scampi. Drizzle er wat citroensap over en srirachasaus if you want to spice it up!

Wist je dat?

Geen fan van feta? Bak dan eens wat blokjes chorizo mee met de paprika en roer deze door de couscoussalade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.