Juffrouw Toertjes logo
Crispy kokos kip

Crispy kokos kip

Crispy on the outside… Dat zijn deze kiphaasjes zeker. En de kokosschilfers zorgen voor een exotische zomertoets.

Een ideaal gerechtje om op een luie zomeravond op tafel te toveren. Vind je ook niet?

Ingrediënten

2 personen

Voor de crispy kip

  • 400 g kiphaasje
  • 20 g geraspte kokos
  • 40 g panko
  • 30 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt

Voor het sausje

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 flinke el (of meer) Sriracha
  • 1 el mayonaise

Voor het slaatje

  • 1 komkommer, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 handen vol edamame boontjes, gegaard en gepeld
  • 1 duim bieslook, fijngesneden
  • 1 lente ui, in fijne ringetjes gesneden
  • 1 el citroensap
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • nigellazaad
  • rijstolie

Voor erbij: rijst, koriander of peterselie, partjes citroen

Benodigdheden

antikleefpan

Stappen

Neem 3 kommetjes. Vul één kom met bloem. Kruid met peper en zout van de molen. Vul het tweede kommetje met het losgeklopt eitje. Kruid eveneens met peper en zout van de molen. Meng in een derde kom de panko en kokosschilfers goed door elkaar.

Wentel de kiphaasjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het panko-kokosmengsel. Zorg dat het stukje kip goed is bedekt. Leg op een bord en werk zo alle kiphaasjes af. Dek het bord af en zet een tiental minuutjes in de koelkast.

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en maak intussen de salade. Meng de komkommer, avocado en edamame voorzichtig door elkaar. Klop de olie met het citroensap los. Voeg zout en peper van de molen naar smaak toe. Verdeel dit over de salade. Werk af met wat verse kruiden en nigellazaadjes.

Roer alle ingrediënten voor het sausje door elkaar en zet opzij.

Haal de kiphaasjes uit de koelkast.

Verwarm in een antikleefpan een ruime scheut rijstolie. De panko zal veel van de olie opslorpen, dus wees niet té zuinig. Leg de kiphaasjes in de olie en bak ze gaar en mooi goudbruin in de pan.

Verdeel de rijst en de salade over de borden. Leg er enkele kiphaasjes bij. Sprenkel er wat citroensap over en serveer met een flinke lepel yoghurtsaus.

Wist je dat?

De kiphaasjes zijn ruim voldoende. Heb je nog wat over? Warm ze de volgende dag terug even kort op, geef er een lekker sausje bij en je hebt in 1-2-3 een aperohapje klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?