Juffrouw Toertjes logo
farfalle-broccoli-blog

Farfalle met lentegroenten

Hooray! Lente!!!

Die eerste zonnestralen doen verlangen naar meer, meer zon, meer buiten zijn, meer groentjes… Want naast de vitamientjes die de zon ons geeft, kunnen we ook heel wat halen uit die frisgroene beauties!

Voor deze pasta koos ik broccoli, courgette, groene asperges en doperwtjes. Doe daar nog een beetje room en vers geraspte Parmezaanse kaas bij en je hebt in no time een top bordje op tafel staan.

 

Ingrediënten

2 personen
  • 180 g pasta
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 g courgette, in blokjes gesneden
  • 50 g mini groene asperges in stukjes gesneden
  • 50 g diepvries doperwtjes
  • 1 ui, in fijne halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 ml light room
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas (en wat extra voor erbij)
  • 1 eetlepel bieslook, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel basilicum fijngesnipperd
  • chiliflakes

Stappen

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe en laat deze mee gaar koken. Giet af en spoel kort af onder koud water. Zet opzij. Stoof in een ruime pan de ui en de look glazig, voeg de courgetteblokjes en de groene asperges toe. Zet het vuur iets hoger en bak gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout van de molen. Voeg de doperwtjes toe en laat deze nog kort meegaren. Roer de gekookte pasta en broccoli door de overige groenten en laat deze kort wat warmte nemen. Voeg de room toe en de geraspte Parmezaanse kaas. Roer goed door en zorg dat alles goed warm is. Zet het vuur uit en voeg tot slot de verse kruiden toe. Schep de pasta op de borden. Werk af met verse kruiden, zwarte peper van de molen en wat chiliflakes.

Wist je dat?

Maak dit gerecht extra feestelijk door er wat plukjes warmgerookte zalm aan toe te voegen, of wat prosciutto als je meer zin hebt in vlees. Hou je het daarentegen graag vegan, laat dan de kaas weg en kies voor Alpro kookroom.

Eén reactie

  1. Hier ook, zoals in de vele andere gerechten, heel veel lekkere gezonde groenten. Deze keer met zalm, volgende met prosciutto enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?