Juffrouw Toertjes logo
Fish Sticks Blog-2752

Fish sticks met zuiderse tartaarsaus

Visjes in een krokant jasje, ze hebben iets nostalgisch.

Vroeger kwamen ze steevast uit een pakje, rechtstreeks van de boot van de kapitein. Maar dezer dagen pakken we het anders aan en maken we ze zelf.

Het kliederen met bloem, ei en daarna paneren mag dan niet mijn favoriete bezigheid zijn, de beloning van een goudgeel korstje nadien is de rompslomp meer dan waard.

Ingrediënten

2 personen
  • 300-400 g schelvishaasje
  • 50 g cornflakes
  • 25 g bloem
  • 1 ei
  • rijstolie

Voor erbij : zuiderse tartaresaus, partjes citroen en een lekkere groene salade

Stappen

Snijd de vis in mooie reepjes en dep ze droog.

Neem drie ruime schalen.

Doe in de eerste schaal de bloem en kruid met peper en zout van de molen.

Neem een tweede schaal voor het eitje en klop het los met een vork.

Crunch de cornflakes met een vijzel tot fijne stukjes (maar niet tot poeder, de cornflakes moeten nog wat zichtbaar blijven) in een derde schaal.

Neem een stukje vis en wentel dit eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de cornflakes. Zorg dat alle kantjes goed bedekt zijn.

Herhaal dit tot alle stukjes vis gecoat zijn met cornflakes.

Neem een pan met antikleeflaag en schenk hierin een flinke scheut rijstolie. Bak de fish sticks op middelhoog vuur aan alle kanten tot de vis vanbinnen gaar is en het korstje goudbruin kleurt.

Serveer de fish sticks met homemade tartaresaus, partjes citroen en een groene salade.

Wist je dat?

Ik kies hier bewust voor schelvishaasje omdat deze stukjes dikker zijn dan de filet. Zo krijg je mooie sappige fish sticks. Wil je liever een plat gepaneerd visje, kies dan voor filet.

Eén reactie

  1. Vandaag geen fish sticks uit de diepvries maar zelf aan de slag.
    De cornflakes heb ik vervangen door Panko en dit geeft evenzeer een mooi goudbruin knapperig korstje.
    Heel erg lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?