Juffrouw Toertjes logo
zalmburgers-02

Zalmburger met zuiderse tartaresaus

Zalm komt hier regelmatig op tafel. En deze zalmburgers scoren altijd.

Ik probeer zoveel mogelijk te variëren en probeer graag nieuwe receptjes uit, maar er zijn zo van die blijvertjes… En dit is er zeker één van.

Je kan ze serveren als een echte burger tussen een broodje, maar ze zijn ook erg lekker met een couscoussalade.

En het sausje erbij…. Goddelijk!

Ingrediënten

2 personen

Voor de zalmburger:

  • 300 a 400 g zalmfilet
  • 1/2 sjalot
  • 1 eiwit
  • 2 el panko
  • 1 kl wasabipasta
  • verse tuinkruiden zoals dille, peterselie en bieslook
  • peper en zout

Voor het sausje:

  • 3 el mayonaise (ik bedoel dan van die opgehoogde lepels)
  • 1 el pesto
  • 1/2 sjalot
  • 1 el kappertjes op water
  • 1 el fijngesneden kleine augurkjes
  • handvol verse tuinkruiden zoals basilicum, bieslook, peterselie

Stappen

Meng voor de tartaresaus alle ingrediënten door elkaar, roer goed en zet koel weg.

Snijd de zalmfilet in kleine stukjes en doe deze in een kom, samen met het eiwit, de wasabi, de verse tuinkruiden, sjalot en de panko. Als de panko wat te grof is, maak je deze best wat fijner (met je handen of snel even in een hakmolentje). Meng goed en kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel in 4 burgertjes en laat ze even koelen in de frigo.

Na een half uurtje zijn ze klaar om te bakken. Verhit in een pan met anti-aanbaklaag een kleine hoeveelheid olie en bak de burgers op middelhoog vuur. Draai de zalmburgers pas om als de ene kant gaar is.

Als ik er broodjes bij serveer, warm ik deze liefst even op in oven.

Geef het sausje bij de burgertjes… Smullen maar!

 

Wist je dat?

Wij eten hier graag een kom groene sla bij en wat tomaatjes, maar voel je vrij om naar hartenlust te experimenteren. Ook avocado past hier perfect bij.

Geen panko in huis? No worries. Je kan hier ook perfect wat chapelure of fijngestampte cornflakes gebruiken. Geen van dit alles in huis? Hak wat droog brood in de hakmolen en je hebt je eigen broodkruim.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?