frittata-blog-vierkant-(1-van-1)

Zuiderse frittata

Frittata is zo een snel klaar gerechtje, waarin je super gemakkelijk restjes kan verwerken. Geen wonder dat het hier wel eens vaker op het menu staat.

Deze versie is lekker zuiders getint. Gekruid met oregano, afgetopt met kerstomaatjes en romige mozzarella doet hij zelfs qua smaak een beetje aan pizza denken. Heerlijk toch!

Ingrediënten

2 personen
  • 4 eieren
  • 2 puntpaprika’s, zaadlijsten verwijderd en in hapklare stukken gesneden
  • 12 kerstomaatjes
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 1 el zwarte olijven
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden
  • een klein klontje boter
  • chiliflakes

voor erbij: brood en salade

Benodigdheden

ovenbestendige antikleefpan

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Bak de sjalot, look, stukjes puntpaprika en zongedroogde tomaat aan in de pan op middelhoog vuur en kruid met oregano. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer ook de olijven en de peterselie door de groenten. 

Klop in een kommetje de eitjes los, samen met de geraspte Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout van de molen en voeg dit toe aan de groentenmengeling. Zet het vuur lager.

Leg de kerstomaatjes mee in de pan en verdeel de mozzarella over het eimengsel. Kruid, als je dat lekker vindt, het eitje af met chiliflakes. Laat dit nu zo’n 5 minuutjes bakken op laag vuur, tot de onderkant van het eitje is gestold. 

Zet de pan in de voorverwarmde oven gedurende 8 tot 10 minuten of tot de frittata volledig is gegaard. 

Serveer met brood, een lekkere salade en de rest van de mozzarella. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?