Aubergine-schnitzel-4260-blog

Gevulde aubergineschnitzels

Aubergines, I love ‘em.

Ik was lang aan het twijfelen hoe ik dit gerecht zou noemen. Veggie schnitzel? Veggie cordon bleu?

Beide hebben een krokant jasje. Cordon bleu wordt normaal gevuld met ham en kaas, wat hier niet het geval is… maar het zijn ook niet zomaar gepaneerde aubergineschijfjes… Dus dubio all over the place!

Ik noem ze … gevulde aubergineschnitzels.

De mozzarella en pesto zorgen voor een romige en smaakvolle textuur.

Vergezeld van wat pasta is dit een toppertje.

Ingrediënten

2 personen

voor de aubergines:

  • 1 aubergine (een dik exemplaar)
  • 50 g panko
  • 20 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • 0,5 tl paprikapoeder (mild)
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 1 ei, losgeklopt en gekruid met peper en zout van de molen
  • 2 el bloem
  • 1 bol mozzarella, in 8 plakjes gesneden
  • 1 San Marzano tomaat, in 8 plakjes gesneden
  • home made pesto

Voor de home made pesto

  • 10 g basilicum
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • 10 g geroosterde pijnboompitten
  • 4 el extra vergine olijfolie

Voor de snelle tomatensaus

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 200 g passata
  • pasta rossa kruiden (Santa Maria)
  • 1 tl balsamico-azijn

Voor erbij : pasta, groene salade, geroosterde pijnboompitten

Benodigdheden

antikleefpan, hakmolentje

Stappen

Doe alle ingrediënten voor de pesto in de hakmolen en laat draaien tot je een mooie pesto bekomt. Zet opzij.

Snijd de buitenste randjes van de aubergine en snijd vervolgens 4 dikke plakken van ca 1,5 cm. Snijd elke plak nog eens doormidden (halveer de dikte), maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, zodat je ze nog kan vullen. Kruid de binnenzijde van de aubergine met peper en zout van de molen en smeer een flinke laag pesto uit. Vul ze met plakjes tomaat en mozzarella.

Zet nu 3 schaaltjes klaar waar de aubergines in passen. In het eerste schaaltje doe je wat bloem. In het tweede komt het losgeklopt ei (met peper en zout). In het derde schaaltje meng je de panko, het paprikapoeder, de oregano en de versgeraspte Parmezaanse kaas door elkaar.

Haal de gevulde aubergineplakken nu eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de pankomix. Zorg dat alles goed bedekt is.

Bak de plakken in een ruime antikleefpan op middelhoog vuur. Wees niet te zuinig op de rijstolie. Bak ze ongeveer 10 tot 15 minuten en keer halverwege om, zodat beide kanten een mooi korstje krijgen. Wees wel alert dat je vuur niet té hoog staat. We willen gare aubergineschnitzels, geen zwarte exemplaren.

Zet een pot water op het vuur en kook hierin de pasta.

Neem een steelpannetje. Voeg wat olijfolie toe en stoof de sjalot, samen met het teentje knoflook. Voeg de passata toe en kruid met de pasta rossa kruiden. Heb je deze niet in huis, vervang dan door zout en peper van de molen, wat paprikapoeder, gedroogde oregano en gedroogde tijm. Laat het sausje een dikke 5 minuten pruttelen.

Serveer de aubergineschnitzels met de pasta en tomatensaus en werk je bord af met een groene salade, wat verse basilicumblaadjes en eventueel wat geroosterde pijnboompitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gevulde aubergineschnitzels - Juffrouw Toertjes

Aubergines, I love 'em.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?