Juffrouw Toertjes logo
risoni-ricotta-ovenschotel-01

Griekse groentenschotel met orzo

Healthy comfort food : yes please!

Lekkere groentjes, wat Griekse pasta en een creamy fetalaagje on top: what’s not to like?

Geloof me, dit is een ideaal gerechtje om wat extra warmte te creëren op deze grijze dag!

 

Ingrediënten

2 personen
  • 1 courgette, in blokjes gesneden (binnenste deel met zaadjes gebruiken we niet)
  • 1 aubergine, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode ui in blokjes gesneden
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 kl tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 ml passata
  • peper en zout
  • 100 g (volkoren) orzo
  • 100 g feta
  • 50 ml melk

Voor erbij: slaatje met kerstomaatjes, rucola, pijnboompitten, extra feta en een dressing van olijfolie, balsamico, afgekruid met peper en zout van de molen.

Stappen

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de gesneden groenten in een ruime ovenschaal, samen met de kruiden en zout en wat olie en meng alles goed onder elkaar.

Gaar de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

Kook intussen de orzo gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Meng de feta en de melk in een hakmolentje of met de staafmixer tot je een dik sausje bekomt. Kruid met peper van de molen.

Meng de passata onder de gegaarde groenten.

Doe de gekookte orzo in een kleinere ovenschaal, schep er de groenten over en verdeel de fetasaus over de groenten.

Zet de schotel nog 15 minuten in de oven van 180 graden. Schakel de oven over op grillstand en zorg nog voor een lekker gegratineerd korstje.

Maak er een lekker slaatje bij en avondeten is klaar!

 

 

Wist je dat?

Orzo wordt ook wel risoni of in Griekenland kritharaki genoemd (potato-potato).  Het ziet er uit als rijst, maar het is pasta. Kook de orzo dus ook net zoals je pasta zou koken.

En… moet ik het nog herhalen? Restjes kunnen perfect dienen als lunch ’the day after’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?