Juffrouw Toertjes logo
Griekse Sla Kip Tzatziki

Griekse salade met kip en tzatziki

Wat een zalig warm weertje! Bij deze temperaturen hoort gewoon vakantie-eten.

Dit receptje tikt die checkbox: snel klaar en boordevol smaak…

Deze salade ademt zomer en vakantie!

Ingrediënten

2 personen

Voor de salade

  • 1 komkommer
  • 1 bakje kerstomaten (250 g)
  • een halve rode ui
  • 50 g rucola
  • 100 g feta
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 el fijngesneden dille
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el pistachenootjes, grof gehakt
  • peper, zout
  • olijfolie en witte wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1/2 kl honing

Voor de tzatziki

  • 1 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 el fijngesneden verse dille
  • 2 el fijngesneden munt
  • 1/4 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

2 kipfilets

Stappen

Rasp voor tzatziki de komkommer fijn en laat uitlekken in een vergiet. Knijp al het vocht er uit!

Rasp met een fijne rasp het halve teentje look en roer dit door de Griekse yoghurt. Doe daarbij de komkommer en de verse kruiden en meng goed. Voeg een klein beetje citroensap toe, samen met een flinke scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Zet terug koel tot je de tzatziki gaat gebruiken.

Snijd de halve rode ui in flinterdunne maantjes en laat deze even weken in wat wijnazijn om de scherpe smaak van de ui er wat uit te halen.

Schil de komkommer, haal de pitjes er uit en snijd in halve maantjes. Snijd ook de kerstomaatjes doormidden. Doe beide in een ruime schaal, samen met de olijfjes. Haal de rode ui uit de wijnazijn en voeg ook deze toe. Doe er vervolgens de rucola bij, samen met de kruiden. Maak nu een dressing door 5 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel witte wijnazijn, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout. Brokkel de fetakaas over de salade.

Kruid de kipfilets met kruiden naar wens en bak of gril tot deze gaar zijn.

Roer de dressing onder de salade (check of je wel alle dressing nodig hebt) en werk af met de pistachenootjes.

Serveer de salade met de kip en de tzatziki.

Wist je dat?

Geen zin in kip? Ook scampi, een stukje gegrilde zalm of wat gehaktballetjes gaan hier goed bij.

Graag nog iets extra? Flatbread is een leuke aanvulling en leent zich perfect om dat laatste restje tzatziki mee op te kuisen 😉

Restje salade over? De rucola zal er wat verlept uitzien na een nachtje in de frigo (dus die haal je er best tussenuit), maar de rest kan je prima bewaren als lunch. Werk de volgende dag af met nog wat extra verse rucola en de overschot van de feta en je bent in een mum van tijd aan het eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?