Juffrouw Toertjes logo
pizza-vierkant-4

Home made Pizza

Feestje!!! We eten pizza vanavond! Naast frietjes en pannenkoeken hoort dit in de top 3 van dochterlief, dus hier scoor ik altijd mee!

En het allerbeste eraan… het is een homebaked pizza, made from scratch ????.

Qua topping kan je eindeloos variëren, let er gewoon op dat je de pizza niet ‘over’belegt, want trop is écht te veel in dit geval.

Voor het pizzadeeg baseer ik me op een recept van Jamie Oliver dat ik door de jaren heen naar mijn hand heb gezet en voor mij nu perfect werkt…

Benieuwd alleszins wat jij er van vindt.

Ingrediënten

2 à 3 personen

Voor het deeg

 • 200 g bloem type ’00’
 • 50 g bloem voor wit brood
 • 150 ml lauwwarm water
 • 6 g gedroogde gist
 • een snuifje rietsuiker (echt maar een klein beetje)
 • 1/2 tl zeezout
 • 1 el olijfolie

Toppings

 • tomatensaus (homemade of de pizzasaus van Mutti)
 • geraspte mozzarella kaas
 • zwarte olijven
 • pizzakruiden

Benodigdheden

pizzasteen, pizzaschep

Stappen

Doe alle ingrediënten voor het deeg samen in de keukenmachine en laat deze zijn werk doen. Ik laat meestal een 10 minuutjes draaien met de kneedhaak. Zo krijg je een mooi en soepel deeg.

Maak een mooie bol van het deeg, leg in een kom, bestuif lichtjes met bloem en laat een uurtje rijzen onder een vochtige keukenhanddoek. Zorg dat het deeg op een warm, tochtvrij plekje kan rusten.

Als alles goed is, is je deeg nadien in volume verdubbeld.

Verdeel het deeg in drie bolletjes en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.

Zet de oven op pizzastand, of – zoals wij doen in de zomer – steek de Weber BBQ met pizzasteen aan. Zorg dat de oven of de BBQ op temperatuur zijn vooraleer je aan het echte werk begint.

Bestuif je werkblad royaal met bloem. Maak met behulp van je handen platte schuiven van het deeg (ongeveer een 20 à 25 cm diameter). Gebruik hiervoor liever geen deegrol, we maken pizza, geen plaattaart en pizza vraagt om een hoger korstje ;). Strooi nog wat bloem over de pizzaschep en leg er de pizzabodem op.

Nu kunnen we de pizza beleggen. Begin met een dun laagje tomatensaus en leg er de ingrediënten op die jij lekker vindt… But remember… Less is more! Je pizzabodem moet de vulling kunnen dragen!

Strooi als laatste de geraspte mozzarella over de pizza. Schuif de pizza met behulp van je pizzaschep op je pizzasteen.

Bak de pizza net zolang tot de kaas gesmolten is en het deeg gebakken is. Op de BBQ neemt dit echt niet veel tijd in beslag.

Strooi er nog wat pittige pizzakruiden over en your pizza is ready to serve.

Wist je dat?

Maak je keukenhanddoek vochtig met warm water om het rijsproces een handje te helpen.

Ik gebruik mijn pizzasteen al jaren en wij zijn thuis echt fan.

Heb je geen pizzaschep en je wil je pizza in de oven bakken, dan kan je ook gebruik maken van bakpapier. Zo kan je de pizza gemakkelijk op de pizzasteen bakken. Gebruik echter geen bakpapier als je de pizza op de BBQ maakt. Opspattende kooltjes kunnen dit papier namelijk in vuur en vlam zetten…

Onze favoriete toppings zijn : paprika, artisjok, olijfjes, tonijn, rode ui, champignon (op voorhand even gebakken), gegrilde courgette, … maar doe vooral waar jij zin in hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?