Kip feta bolletjes - blog-3730

kip-feta balletjes met radijsjes tzatziki

Nu de zomervakantie lonkt, zoek ik wat Zuiderse sferen op, ditmaal met een knipoog naar Griekenland.

Smakelijke kipballetjes met een zoute toets van feta en een frisse radijsjes-tzatziki dip erbij.

Lekker en snel klaar, zodat jij optimaal van een apérooke kan genieten. Dat is vakantie, toch?

Ingrediënten

2 personen

Voor de kip-feta balletjes

  • 300 g kipgehakt
  • 40 g feta, verkruimeld
  • 40 g paneermeel
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • look (gebruik de rest van het teentje look dat je nodig hebt voor de tzatziki)

Voor de radijsjes tzatziki

  • 1/2 bussel radijsjes, grof geraspt
  • 1/3 teentje look, fijn geraspt
  • 3 opgehoogde eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 tl za’atar kruiden
  • 1/2 tl citroensap

Voor erbij :

  • 120 g Griekse pasta
  • 1 komkommer, geschild, de zaadjes in het midden verwijderd en in halve maantjes gesneden
  • kerstomaatjes (doormidden gesneden), besprenkeld met olijfolie en gekruid met peper en zout (ik gebruik ook graag de Pasta Rossa kruiden van Santa Maria om over de tomaatjes te strooien)
  • rest van de bussel radijsjes in fijne plakjes gesneden
  • zwarte olijven
  • restje feta
  • gezouten amandelen (grof gehakt)

Benodigdheden

rasp

Stappen

Kook de Griekse pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pot en doe de Griekse pasta terug in de pot. Kruid met peper en zout van de molen.

Meng het kipgehakt met de feta, de look, dille, oregano en het paneermeel goed door elkaar. Kruid met peper en zout van de molen en draai balletjes ter grootte van een grote knikker.

Breng een ruime pot water tegen het kookpunt aan en gaar de kipballetjes in het water. De balletjes zijn gaar als ze boven komen drijven.

Haal de balletjes uit het water en dep ze even af met wat keukenrol. Verhit een weinig hittebestendige olie in een antikleefpan en bak de balletjes op matig vuur aan, zodat er een mooi goudbruin korstje ontstaat.

Maak intussen de radijsjes-tzatziki door de geraspte radijsjes te mengen met de Griekse yoghurt, de kruiden en het citroensap. Kruid met flink wat peper en zout van de molen. Overgiet met een fijn straaltje extra vergine olijfolie.

Verdeel de balletjes over de borden. Schep er een flinke lepel radijsjes-tzatziki bij. Geef er wat groentjes en Griekse pasta bij en genieten maar.

Wist je dat?

Geen zin in Griekse pasta? Een pitabroodje past hier ook perfect bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?