Ricotta gehaktballetjes

Kip-ricotta gehakt balletjes met courgetti en pasta

Comfort food the way I like it.

De ricotta voegt een heerlijk smeuïge textuur toe aan de gehaktballetjes en dankzij de pesto heb je in een mum van tijd een smaakvolle saus.

Ingrediënten

2 personen

Voor de ricotta-gehaktballetjes

  • 250 g kipgehakt
  • 100 g ricotta
  • 25 g paneermeel
  • 1/2 tl oregano
  • tomatenkruiden
  • chiliflakes naar smaak
  • 1 courgette, in courgetti gedraaid
  • 100 g spaghetti
  • 200 g champignons, schoongemaakt en in schijfjes gesneden
  • 2 el rode pesto
  • 4 el room
  • 10-tal kerstomaten, doormidden gesneden
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd

Benodigdheden

Spiraalsnijder

Stappen

Meng het kipgehakt met de ricotta, het paneermeel, de oregano, tomatenkruiden en chiliflakes en kruid met peper en zout van de molen.

Draai hier balletjes van ter grootte van een grote knikker.
Bak de balletjes in een weinig olie in een anti-kleefpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Draai regelmatig om.

Kook intussen de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Hou één sauslepel kookvocht over.

Bak in een andere anti-kleefpan de courgetti kort aan (max. 2 minuten). Schep over in een kom. Bak in diezelfde pan de champignons aan in een weinig olie. Kruid de champignons met peper en zout van de molen wanneer deze goed gebakken zijn. Voeg de pesto en de room toe en roer goed om. Voeg ook de pasta, het restje pastawater en de courgetti toe en meng alle ingrediënten.

Verdeel de pasta-courgetti over de borden. Doe hetzelfde met de kip-ricottaballetjes. Werk je bord af met verse kerstomaatjes, pijnboompitten, basilicum en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?