Juffrouw Toertjes logo
Kipschnitzel

Kipschnitzel met Italiaanse salade

Crispy on the outside, juicy on the inside… zo moet een schnitzel zijn.

Het geheim voor een knisperend goudbruin korstje? Cornflakes, jawel!

Ingrediënten

2 personen

Voor de kipschnitzels

  • 250 g kippeborstfilet
  • 50 g cornflakes (gecrushed)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el bloem
  • 1 tl kipkruiden
  • rijstolie

Voor de Italiaanse salade

  • 400 g kerstomaten, doormidden gesneden
  • 50 g rucola
  • 15 zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd of gesneden
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • Parmezaanschilfers
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • verse blaadjes basilicum

Voor erbij : schijfjes citroen

Stappen

Snijd de kipfilet doormidden zodat je 2 platte filets bekomt.

Zet de bloem, het eitje en de cornflakes, elk in een potje klaar. Zorg ervoor dat het potje ruim genoeg is om de kipfilets in te leggen.

Meng de kipkruiden onder de bloem. Kruid het losgeklopte eitje met peper en zout van de molen en meng goed door elkaar.

Haal de kipfilets nu eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de cornflakes. Zorg dat heel de kipfilet mooi bedekt is met de cornflakes. Doe hetzelfde met het tweede lapje.

Verhit een flinke scheut rijstolie in een antikleefpan. Bak de kipschnitzels op middelhoog vuur. Draai de kipschnitzel pas om als de ene kant een mooi goudbruin kleurtje heeft. Let op, zet het vuur niet te hoog, anders krijg je zwarte schnitzels. Controleer bij het omdraaien of er nog voldoende olie in de pan zit. Zoniet voeg voorzichtig nog een scheutje toe, zodat de andere kant ook mooi kan bakken.

Meng intussen de olijfolie, de balsamico, de oregano, peper en zout van de molen in een ruime slakom. Voeg de doormidden gesneden kerstomaten, de olijven en de rucola toe. Hussel alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de mozzarella over de salade, samen met de schilfers Parmezaan en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel enkele blaadjes basilicum over de salade.

Schik de salade op de borden. Leg op elk bord een kipschnitzel en sprenkel er wat citroensap over.

Wist je dat?

Cornflakes zorgen hier echt voor een heel mooi kleurtje en een lekker krokant korstje. Heb je geen cornflakes in huis, vervang dit dan door panko, al zal het resultaat niet helemaal hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kipschnitzel met Italiaanse salade

Crispy on the outside, juicy on the inside… zo moet een schnitzel zijn. Het geheim voor een knisperend goudbruin korstje? Cornflakes, jawel!

Type: diner

Keywords: schnitzel

Recept opbrengst: 2 personen

Ingrediënten recept:

  • 250 g kippeborstfilet
  • 50 g cornflakes (gecrushed)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el bloem
  • 1 tl kipkruiden
  • rijstolie

Recept Instructies: Snijd de kipfilet doormidden zodat je 2 platte filets bekomt.Zet de bloem, het eitje en de cornflakes, elk in een potje klaar. Zorg ervoor dat het potje ruim genoeg is om de kipfilets in te leggen.Meng de kipkruiden onder de bloem. Kruid het losgeklopte eitje met peper en zout van de molen en meng goed door elkaar.Haal de kipfilets nu eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de cornflakes. Zorg dat heel de kipfilet mooi bedekt is met de cornflakes. Doe hetzelfde met het tweede lapje.Verhit een flinke scheut rijstolie in een antikleefpan. Bak de kipschnitzels op middelhoog vuur. Draai de kipschnitzel pas om als de ene kant een mooi goudbruin kleurtje heeft. Let op, zet het vuur niet te hoog, anders krijg je zwarte schnitzels. Controleer bij het omdraaien of er nog voldoende olie in de pan zit. Zoniet, voeg voorzichtig nog een scheutje toe, zodat de andere kant ook mooi kan bakken.Meng intussen de olijfolie, de balsamico, de oregano, peper en zout van de molen in een ruime slakom. Voeg de doormidden gesneden kerstomaten, de olijven en de rucola toe. Hussel alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de mozzarella over de salade, samen met de schilfers Parmezaan en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel enkele blaadjes basilicum over de salade.Verdeel de salade over de borden. Leg op elk bord een kipschnitzel en sprenkel er wat citroensap over.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?