Knolselder 'risotto' met zalm

Knolselder ‘risotto’ met zalm

Een risotto zonder rijst is eigenlijk geen risotto, ik geef het toe.
Wat is het dan wel? Knolselder in kleine blokjes gesneden, klaargemaakt zoals een risotto.
En weet je wat… dat is lekker hoor!
Je hebt er wat snijwerk aan, maar als je het slim aanpakt, valt dat heus wel mee en voor je moeite krijg je een verrassend lekker en feestelijk gerechtje.

Ingrediënten

2 personen
  • 1 knolselder in kleine blokjes gesneden
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 opgehoogde el mascarpone
  • 2 flinke el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bosje waterkers
  • zalmfilet
  • 1 el geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Stappen

Stoof de sjalot en de look in een flinke scheut olijfolie. Voeg de knolselderblokjes toe en laat deze kort meestoven. Voeg vervolgens in 2 porties de groentebouillon toe en roer goed. 

Laat de knolselder in de bouillon garen. Controleer af en toe want je wil wel nog wat bite houden. 

Zet het vuur uit wanneer alle bouillon is opgenomen en voeg dan de mascarpone en de Parmezaanse kaas toe, samen met flink wat peper van de molen. 

Bak intussen de zalm gaar in een pan met antikleeflaag.

Schep de knolselderrisotto in een bord. Leg er een stukje zalm op. Verdeel de waterkers over de borden en strooi er de gehakte hazelnootjes over. 

Werk eventueel af met een scheutje hazelnootolie, of extra vierge olijfolie. 

Wist je dat?

Je snijdt de knolselder het makkelijkst in blokjes met een scherp mes. Schil eerst de knolselder. Was dan grondig. Snijd eerst in plakken. Snijd deze plakken vervolgens in fijne repen en deze fijne repen tot kleine blokjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?