kruidenplaattaart met courgette en zalm-vierkant-2

Kruidenplaattaart met courgette en gerookte zalm

Een frisse plaattaart oogt altijd mooi : als fancy lunch, feestelijk hapje bij het aperitief, licht avondmaal of op de brunchtafel.

Je kan er ook ongelooflijk veel kanten mee uit. Deze keer koos ik voor courgettes, want sinds vorige week is de courgette-oogst ingezet in onze tuin! Love it. Summer is finally here! Yay!

Ingrediënten

2 a 3 personen
  • 200 g bladerdeeg
  • 2 el verse dille, gehakt
  • 1 el verse munt, gehakt
  • 2 el platte peterselie, gehakt 
  • 1 takje dille, blaadjes afgeritst
  • 1 potje Boursin ‘Zacht en Romig’ natuur (125 g)
  • zeste van 1/2 bio citroen
  • 2 jonge uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 el pistache nootjes, grof gehakt
  • gerookte zalm voor erbij

Stappen

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Neem het bladerdeeg en snijd het in vier gelijke stukken (ik gebruikte vierkante plakjes bladerdeeg van telkens 50 g).

Verdeel de kruiden over 3 van de 4 stukken. Bebloem je werkoppervlak en leg nu de stukken bladerdeeg op elkaar. Eindig met het vierde stuk waarop je geen kruiden hebt gelegd. Bestrooi het bovenste stuk bladerdeeg met een beetje bloem en rol uit tot je een rechthoek bekomt en de kruiden in het bladerdeeg zitten.

Leg het bladerdeeg op een bakpapier. Om gemakkelijk te werken leg ik dit op een plank, zo kan ik de plaattaart straks gemakkelijk in de oven schuiven. 

Meng de Boursin kaas met zeste van citroen, de in ringetjes gesneden jonge ui en peper en zout van de molen. Smeer dit uit over het bladerdeeg. Verhoog de randjes van de taart. 

Schik nu de courgette op de Boursin kaas, kruid met peper en zout en drizzle er een beetje olijfolie over. 

Schuif de plaattaart in de oven en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Werk de hartige taart af met snippers zalm, extra verse kruiden en gehakte pistachenoten. 

Wist je dat?

Restjes kan je de dag erna nog perfect als lunch opsmullen. 

PS. ook lekker met asperges en grijze garnaaltjes!

Geef je de plaattaart als lunch of avondeten, serveer er dan een groene salade bij en nog wat extra gerookte zalm. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?