Maaltijdsalade met pompoen, parelcouscous en geitenkaas

Ik hou van maaltijdsalades. Ze hebben iets super comfy als je het mij vraagt. Misschien komt dat door de verschillende texturen in één kom.

Ingrediënten

2 personen

Voor de maaltijdsalade

  • 1 kleine flespompoen, geschild, pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 120 g parelcouscous
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 el granaatappelpitten
  • 1 el pompoenpitten
  • verse kruiden
  • 120 g geitenkaas
  • 1 tl kipkruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • verse kruiden zoals peterselie en bieslook voor erbij

Voor de notencrumble

  • 3 el pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl honing
  • chiliflakes
  • snuifje zout

Voor de dressing

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl honing

Benodigdheden

ruime ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Meng de pompoen in de ovenschaal met 1 el hittebestendige olie, de kipkruiden, de tijm en het paprikapoeder. Rooster in de oven gedurende 25 minuten.

Kook intussen de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort af.

Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te kloppen.

Doe de pecannoten in een pannetje met antikleeflaag. Voeg de honing, olie, chiliflakes en een snuifje zout toe. Laat ze kort bakken op matig vuur. Roer af en toe en blijf bij de nootjes om te voorkomen dat ze verbranden. Giet ze over in een kommetje.

Haal de pompoen uit de oven. Schep hem over in een ruime kom (die kan dienen om op tafel te zetten). Voeg de gegaarde parelcouscous toe en de helft van de vinaigrette. Meng alles goed door elkaar samen met de verse spinazieblaadjes, de pompoenpitten en de granaatappel.

Verkruimel de geitenkaas over de salade, werk af met de verse kruiden en de crunchy nootjes.

Wist je dat?

Geen fan van geitenkaas? Feta of plakjes gebakken halloumi passen hier eveneens prima bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?