Juffrouw Toertjes logo
healthy-nasi-goreng-04

Nasi goreng à la Lieveke

Toen ik kind was, gingen we echt vaak naar ‘de Chinees’. Elk had zo wel zijn favorietje : mama ging steevast voor ribbekes met look, papa was wel te vinden voor chop choy of iets met eend, en ik ging vaak voor bami (of nasi) goreng.

Vandaag ben ik helaas geen fan meer van de Chinese keuken. Ik vind het vaak té zoet.

Toch eet ik af en toe graag een bordje gebakken rijst met een eitje… Nasi goreng à la Lieveke dus ????.

Gezonder is het alleszins, en misschien ook nog sneller klaar dan een retourke naar de take-away.

Ingrediënten

2 personen
  • 1 builtje (bruine) basmati rijst
  • 2 wortels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 150 g diepvriesdoperwtjes
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • rijstolie
  • 2 à 4 eitjes (afhankelijk van hoe groot jouw appetijt is)
  • beetje bakboter om het eitje in te bakken

Voor de nasi goreng pasta

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el ahornsiroop
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 el licht gezouten pinda’s

Voor de afwerking

  • verse koriander of platte peterselie
  • pindanootjes (grof gehakt)
  • verse rode chili peper
  • wat partjes limoen

Benodigdheden

hakmolentje

Stappen

Kook de rijst gaar en zet weg tot later gebruik.

Doe alle ingrediënten voor de pasta in een hakmolentje en laat draaien tot je een pasta bekomt. Zet even weg.

Doe alle fijngesneden groenten in een ruime pan met antikleeflaag. Giet een scheutje rijstolie in de pan en bak de groenten op middelhoog vuur in ca 5 minuten gaar. Schep de pasta bij de groenten, roer goed en bak de pasta mee met de groentjes. Voeg tot slot ook de gekookte rijst toe en zorg dat alles goed gemengd wordt.

Laat de boter in een andere pan smelten en bak hierin de spiegeleitjes. Kruid ze met wat fleur de sel. Ik heb mijn eitje het liefst als de dooier nog mooi lopend is. Het eiwit moet echter wel mooi gebakken zijn, maar doe vooral jouw ding.

Verdeel de gebakken rijst over twee kommetjes en schep de eitjes erop. Werk je bord af met wat gehakte nootjes, verse kruiden, een partje limoen en wat verse chilipeper als je dat wil.

Wist je dat?

Eitjes bak ik het liefst met een klontje boter in een pan met antikleeflaag. De smaak van olie en een eitje is niet zo aan mij besteed.

Wat ook leuk is om je eitje helemaal te integreren in je rijstgerecht. Voeg je eitjes in dat geval toe nadat je de pasta door de groenten hebt geroerd en vooraleer je de rijst toevoegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?