Juffrouw Toertjes logo
Noedels scampi srira -vierkant

Noedelsalade met scampi

It’s getting hot in here…

Het is te zeggen, niet enkel buiten kunnen we genieten van heerlijk zomerse temperaturen. Ook in dit gerechtje kan je wat extra pit steken, als je dat wil.

Ik ben fan van Sriracha saus. Het sausje heeft iets, een “je-ne-sais-quoi”, wat maakt dat je kan blijven eten (Not sure though if that is always a good thing ????).

Maar goed, het werkt hier perfect voor de afwerking van deze lekkere noedelsalade en vormt (wat mij betreft) een perfect duo met Kewpie mayonaise.

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g rijstnoedels 
  • 200 g peultjes (geblancheerd)
  • handvol jonge spinazieblaadjes
  • 100 g diepvrieserwten
  • 200 g broccolini (gaar gestoomd)
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 pijpajuintjes, in fijne ringetjes gesneden
  • 2 el platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • 1 tl munt, fijngesneden
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 rode peper, in fijne ringetjes gesneden
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • scampi
  • een snuifje paprikapoeder

voor erbij

  • crunchy uitjes (Bicky uitjes)
  • kewpie mayonaise
  • Sriracha saus
  • norivelletjes (fijngesneden)
  • gezouten pindanootjes
  • extra verse kruiden

Stappen

Gaar de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet ze af.

Neem een ruime pan met antikleeflaag en bak in een weinig olijfolie de peultjes, de doperwtjes en de broccolini samen met het teentje knoflook en het kardemompoeder. 

Bak in een tweede pan de scampi gaar. Voeg een doormidden gesneden teentje knoflook toe aan de olie om wat extra smaak te geven. Kruid de scampi met een snuifje paprikapoeder en zout. 

Voeg na een vijftal minuutjes de noedels aan de groenten toe en laat kort even doorwarmen. Schep de groenten en noedels in een ruime schaal en voeg het limoensap, een scheutje olijfolie en de verse kruiden toe, samen met chilipeper naar smaak. Schep voorzichtig om, samen met de blokjes avocado. Kruid met peper en zout van de molen. 

Schep de gebakken scampi op de noedelsalade en werk af met de srirachasaus, de kewpie mayonaise, crunchy uitjes, pindanootjes, stukjes nori en nog wat verse kruiden.

Wist je dat?

Sriracha is een saus gemaakt van chilipepers, azijn, suiker, zout en knoflook.

Kewpie is een Japanse mayonaise en heeft een zachtere, meer lopende textuur dan gewone mayonaise. De smaak is ook wat voller. Deze mayonaise wordt ook wel eens verwerkt in sushi en is een heerlijke smaakmaker om gerechten als deze af te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?