Noedelsalade met spicy kipstukjes (veggie)

Noedelsalade met spicy kipstukjes (veggie)

Let’s spice things up…

En eerlijk is eerlijk. Het sausje heb ik integraal geplukt uit het kookboek van Helen Kookt. De pikante scampi zijn een toprecept als je fan bent van wat heat, want ik kan je verzekeren, ook van dit gerechtje krijg je het lekker warm.

Ingrediënten

2 personen
  • 120 g rijstnoedels (breed)
  • 1 courgette, in sliertjes gedraaid
  • 1 wortel, in dunne sliertjes
  • 1 halve broccoli, in roosjes gaar gestoomd
  • 75 g doperwtjes (diepvries)
  • kipstukjes (type Greenway, De Vegetarische Slager) of als het voor jou niet veggie hoeft, kan je uiteraard ook gewoon kipstukjes gebruiken
  • 1 ui, in fijne stukjes gesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • 10 g kruidenboter

Voor het sausje

  • 2 el sambal oelek
  • 1 el vissaus
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el vloeibare honing

Voor erbij : gezouten pindanootjes (grof gehakt), koriander (voor de liefhebber)

Benodigdheden

spiraalsnijder (bv. Gefu)

julienne snijder (bv. Dille en Kamille)

Stappen

Meng alle ingrediënten voor het sausje in een potje en zet opzij.

Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel kort af onder koud stromend water en zet opzij.

Bak de courgette kort aan in een weinig olie in een pan met antikleeflaag. Bak deze 2 minuutjes en giet over in een kommetje. Zet ook deze opzij.

Bak de ui en de look in dezelfde pan in een weinig olie gedurende 5 minuten. Laat ook de doperwtjes even wat warmte nemen. Kruid met zout en peper. Giet ook deze even over in een kommetje. 

Schenk opnieuw een weinig olie in je pan en bak de kipstukjes. Draai de kipstukjes pas om als ze een kleurtje hebben. Probeer ondertussen niet te veel te roeren in de pan. Bak gedurende 4 tot 5  minuutjes of tot de stukjes gaar zijn. Voeg de ui, knoflook en erwtjes toe. Giet het sausje in de pan en roer tot alle stukjes zijn bedekt. Laat nog 1 minuutje meebakken.

Zet het vuur uit. Voeg de kruidenboter toe en laat deze smelten. Meng er tot slot nog de groenten en de noedels door. Zorg dat alles mooi gemengd is.

Werk af met verse koriander en gehakte pindanootjes.

Wist je dat?

Nadat ik de sliertjes courgette heb gedraaid, haal ik de stukjes die vol zaadjes zitten er uit. Deze kunnen het gerechtje wat zompig maken, omdat deze veel vocht bevatten. 

Om de courgettesliertjes te maken, gebruik ik graag een spiraalsnijder. Voor wortels hanteer ik dan weer liever de juliennesnijder die ik eerder bij Dille en Kamille vond, maar kies vooral wat voor jou het fijnste werkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?