paddenstoelenlasagne

Paddenstoelenlasagne

Dat veggie niet saai hoeft te zijn, dat weet intussen iedereen.

Thuis eten we zeker tot 3 keer in de week vegetarisch en bij mijn man, die al eens graag een stukske vlees lust, valt het vaak niet op dat er weer eens geen vlees op het bord ligt.

Toegegeven, voor het kleinste familielid was de drempel voor de champignons in dit gerecht iets te groot, maar wij hebben er alvast van gesmuld.

Ingrediënten

2 a 3 personen
  • 400 gemengde champignons, schoon gemaakt en in grove stukken gesneden
  • 100 g babyspinazie
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 350 g passata
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 150 g verse pastavellen
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 100 g comté, geraspt

Voor de bechamel

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 225 ml melk

Benodigdheden

ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden heteluchtstand.

Smelt voor de bechamel de boter op middelhoog vuur in een steelpannetje. Voeg wanneer de boter gesmolten is de bloem toe. Roer boter en bloem goed door elkaar en laat de bloem even bakken, zodat een lichte koekjesgeur ontstaat. Voeg op dat moment beetje bij beetje de melk toe, terwijl je met een klopper het mengsel goed door elkaar klopt, tot je een gebonden saus krijgt. 

Zet de saus even opzij.

Bak vervolgens in een ruime pot de ui en de look aan in een flinke scheut olijfolie. Kruid met de oregano en de tijm. Voeg, van zodra deze wat kleur hebben (een deel van) de champignons toe. Zorg ervoor dat de champignons voldoende ruimte hebben om te bakken, anders gaan ze eerder koken. Voeg, als alle champignons gebakken zijn de kerstomaatjes en de passata toe. Laat alles 10 minuutjes pruttelen. Kruid met peper en zout van de molen.

Laat de spinazie slinken in een klein scheutje olijfolie in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.

Neem een kleine lepel van de tomaten-champignonsaus en spreid deze uit over de ovenschaal. 

Leg daarop 2 vellen pasta. Schep hierover een royale hoeveelheid saus, samen met de helft van de geraspte mozzarella. Neem opnieuw 2 vellen pasta en leg hierop de spinazie. Hierop komen wederom 2 vellen pasta en de rest van de tomaten-champignonsaus en de helft van de geraspte Comté. Hierop komt een laatste laag pastavellen. Schenk hierover de bechamelsaus en werk de ovenschaal af met de resterende mozzarella en Comté. 

Bak de lasagne in de oven gedurende 20 minuten. 

Haal uit de oven en laat deze nog een paar minuutjes staan vooraleer je de lasagne aansnijdt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?