Juffrouw Toertjes logo
paprikabootjes - blog-4353

Paprikabootjes met groenten en fetacrème

Een bord vol groentjes, daar word ik blij van!

En dit gerecht is alles behalve saai. Want door de toevoeging van pesto en feta is dit een echte smaakbom.

Ingrediënten

2 personen

Voor de groenten

  • 3 puntpaprika’s, gewassen, doormidden gesneden en zaadlijsten verwijderd
  • 1 courgette, gewassen, binnenste verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 100 g kerstomaten, gewassen en in 4 gesneden
  • 10 zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl verse tijmblaadjes

Voor de pesto-fetacrème

  • 70 g feta
  • 2 el rode pesto
  • 50 ml culinaire room
  • 5 g verse basilicumblaadjes

Voor erbij

  • 100 g parelcouscous
  • extra feta
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • rucola

Benodigdheden

hakmolen, ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180°, hetelucht.

Gaar de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.

Bak de courgette en de paprika, samen met het teentje look en de kruiden aan in een ruime antikleefpan met een weinig olie op middelhoog vuur gedurende een vijftal minuten.

Voeg intussen alle ingrediënten voor de pesto-fetacrème in de hakmolen en laat de machine draaien.

Zet het vuur uit en voeg de tomaatjes, de olijven en 1/3 van de gare parelcouscous toe aan de gebakken groenten. Roer de pesto-fetacrème door de groenten.

Vul de paprikahelften met de groenten en schik deze in een ovenschaal.

Verkruimel nog een weinig feta over de puntpaprika en bak deze gedurende 15 a 20 minuten in de oven.

Werk de puntpaprika af met blaadjes rucola, verse basilicum, extra feta, pijnboompitjes. Serveer de paprikabootjes met de resterende parelcouscous.

Wist je dat?

Heb je geen hakmolentje, maak de crème dan met behulp van de staafmixer.

Geen parelcouscous in huis? Griekse pasta smaakt hier ook erg lekker bij.

Eén reactie

  1. Oeps, geen pesto in huis… Dan maar ‘zongedroogde tomaat Bruschetta’ in de plaats. De bootjes zien er niet alleen mooi uit maar zijn ook eenvoudig klaar te maken en bovendien erg lekker. De geroosterde pijnboompitten maken het af😊 In mijn oven moesten ze wel een half uurtje bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paprikabootjes met groenten en fetacrème - Juffrouw Toertjes

Boordevol groenten en smaak. Puntpaprika, courgette, gele paprika, kerstomaten en zwarte olijven. De pesto-fetacrème brengt het geheel samen.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?