parelcouscous labneh kipballetjes-vierkant

Parelcouscoussalade met kipballetjes en labneh

Als je parelcouscoussalade zegt, dan denk ik meteen aan heerlijk zonnig weer.

Die bolletjes zijn zo veelzijdig, dat je er werkelijk alle kanten mee op kan. Warm, koud, lauw… in een maaltijdsalade, als bijgerecht. Parelcouscous stelt me nooit teleur.

Vandaag maak ik er een smaakvolle salade mee, boordevol groentjes, gecombineerd met de volle smaak van labneh en kipgehaktballetjes.

Klinkt lekker he?

Ingrediënten

2 personen (ruime portie)
  • 120 g parelcouscous
  • 1/4 blokje groentenbouillon
  • 1 gele paprika, geschild, van de pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, geschild, van de pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
  • een half busseltje radijzen, in stukjes gesneden
  • 1 komkommer, geschild, binnenste verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 trostomaten, pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • handvol peterselie, fijn gesnipperd
  • 2 el bieslook, fijn gesnipperd
  • 1 el munt, fijn gesnipperd
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 400 g kipgehakt
  • 50 g paneermeel
  • 1 eitje
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 potje labneh

Stappen

Meng het kipgehakt met het eitje, het paneermeel en het paprikapoeder door elkaar. Het meeste kipgehakt is gekruid, dus extra toevoeging van peper en zout vind ik persoonlijk niet nodig.

Draai er balletjes van. Neem een grote pot met water en breng deze tegen de kook aan. Pocheer de balletjes. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Haal de balletjes uit het water en laat deze uitlekken. Zet even opzij.

Kuis de pot uit en vul opnieuw met water. Voeg 1/4 blokje groentenbouillon toe aan het water en breng aan de kook. Gaar de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, en laat deze goed uitlekken.

Neem een pan met antikleeflaag en verhit een scheutje olijfolie. Bak de kipgehaktballetjes kort aan in de pan, of tot ze een mooi korstje hebben.

Doe de olijfolie, samen met het citroensap, de oregano en flink wat peper en zout van de molen in een afsluitbaar potje en meng/schud goed door elkaar.

Doe alle groentjes in een ruime schaal. Giet er de dressing over en meng de parelcouscous onder de groenten en de dressing. Voeg als laatste ook de fijngesnipperde kruiden toe en hussel alles nog een laatste keer voorzichtig door elkaar. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade

Schep wat labneh op je bord. Lepel er wat parelcouscoussalade over en geef er enkele kipgehaktballetjes bij.

Wist je dat?

Labneh is een dikke, licht gezouten yoghurt, afkomstig uit het Midden-Oosten. Het is een heerlijke dip bij platbrood of als onderdeel van een mezze, maar ik vind het ook erg lekker bij een couscoussalade. Kan je geen labneh vinden, vervang deze dan eventueel door volle Griekse yoghurt op smaak gebracht met wat komijn, peper van de molen, fleur de sel en een scheutje olijfolie, niet dezelfde smaak maar wel een snel-klaar alternatief.

Wil je het liever veggie houden, vervang de kipgehaktballetjes dan door falafal.

Eén reactie

  1. Het klinkt niet alleen lekker, het is het ook. De kennismaking met labneh viel super goed mee, deze komt beslist nog meer op tafel. Het leuke is dat ik alles op voorhand kon klaarmaken en samen met de gasten ervan kon genieten op een gezellige zomerse avond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?