Juffrouw Toertjes logo
parelcouscous-scampi-01

Parelcouscoussalade met scampi en fetadressing

Ook al is het zonnige weer niet echt van de partij, lente betekent voor mij het startschot van het saladeseizoen.

Salade is zoveel meer dan een blaadje sla, een schijfje tomaat, blokjes komkommer en wat geraspte wortel. Je kan er zoveel kanten mee op.

Let me inspire you met deze salade op basis van heerlijke parelcouscous, knapperige groentjes afgetopt met kruidige gebakken scampi en een ietwat zure, maar romige dressing op basis van feta en Griekse yoghurt.

Haal die zonnebril maar boven, denk er even de zonnestralen bij en waan je in het zonnige zuiden…

Ingrediƫnten

2 personen
  • 120 g parelcouscous
  • 1 komkommer, geschild, binnenste verwijderd en rest in blokjes gesneden
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 el zwarte olijven (Taggiasche zijn mijn favoriet)
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 el munt, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 75 g fetakaas
  • 50 g Griekse yoghurt
  • scampi
  • 1 teentje look, doormidden gesneden
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 2 el pistachenootjes, gehakt
  • partjes citroen voor erbij

Benodigdheden

hakmolentje

Stappen

Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af en laat goed uitlekken.

Meng alle groenten in een ruime kom voorzichtig door elkaar.

Mix voor de fetadressing de feta en de Griekse yoghurt in een hakmolentje tot een gladde, dikke saus.

Dep de scampi droog en kruid deze met paprikapoeder en zout. Verhit een scheut olijfolie in een pan met antikleeflaag op matig vuur en leg hierin het teentje knoflook. Laat de knoflook wat smaak afgeven aan de olie. Zet het vuur iets hoger en bak hierin de scampi aan. Bak de scampi niet te lang, anders worden ze taai.

Schep, terwijl de scampi bakken, de fetadressing en de parelcouscous door de groenten. Voeg ook de gedroogde oregano, de verse kruiden en peper en zout van de molen toe. Meng alles nog een laatste keer door elkaar. Schep de salade in een ruime kom of dresseer onmiddellijk op de borden. Leg er ook de gebakken scampi bij en werk af met de gehakte pistachenootjes, partjes citroen en eventueel een restje van de verse kruiden.

Wist je dat?

Restjes van de parelcouscoussalade kunnen perfect dienen als lunch voor de dag erna. Geen zin in scampi? Deze salade is ook erg lekker met gerookte zalm.

Heb je geen hakmolentje? Gebruik dan een staafmixer om de fetadressing te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?