Juffrouw Toertjes logo
Pasta Broccoli

Pasta Broccolisaus

Pasta in ’t groen… Geef toe, deze foto ziet er gewoon al gezond uit.

De saus is gemaakt op basis van broccoli. Simpel, gezond en lekker.

Meer moet dat niet zijn op een weekdag, toch?

Ingrediënten

2 personen
  • 160 g holle pasta
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden en gaar gestoomd
  • 100 g diepvriesdoperwtjes
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 30 g Parmezaanse kaas (+ extra voor erbij)
  • 100 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • nootmuskaat

Voor erbij : verse kruiden, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, eventueel wat pancetta, romige mozzarella of gerookte zalm

Benodigdheden

blender of staafmixer

Stappen

Neem 250 g van de gare broccoli en doe dit samen met de melk, de Parmezaanse kaas, de basilicumblaadjes, een flinke snuif nootmuskaat en peper en zout van de molen in de blender. Laat de machine draaien tot je een smeuïg sausje krijgt.
Zet dit even opzij.

Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort af onder koud stromend water.

Spoel de kookpot even uit en zet deze opnieuw op het vuur met een scheutje olijfolie. Pers het teentje knoflook en stoof dit aan op een zacht vuur in de pot. Voeg hieraan de saus toe, samen met de diepvriesdoperwtjes, de rest van de broccoli en de helft van de spinazie. Laat de groentjes even wat warmte nemen vooraleer je er de pasta bij doet. Roer alles nog eens goed door. Proef en kruid indien nodig nog bij met peper en zout van de molen. Doe er op het laatste moment de rest van de jonge spinazieblaadjes bij zodat deze wat crunch behouden.

Verdeel de pasta over de borden. Werk af met een klein scheutje extra vergine olijfolie, verse kruiden, extra Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.

Voor de liefhebbers kan je dit aanvullen met knapperig gebakken pancetta (kort even aanbakken in een pan met antikleeflaag), gerookte zalm of romige buffelmozzarella.

Wist je dat?

Heb je geen blender, dan kan een staafmixer ook dienen, al zal je hiermee vermoedelijk niet dezelfde gladde structuur in je saus krijgen.

Voeg je nog pancetta of gerookte zalm toe aan je gerecht, wees dan niet te royaal met het zout, aangezien deze nog wat extra zout aan je gerecht zullen toevoegen.

Ook het steeltje van de broccoli kan je perfect verwerken in dit gerecht. Schil de steel, snijd in schijfjes en stoom deze samen met de roosjes gaar.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?