Juffrouw Toertjes logo
Aubergine pasta

Pasta met aubergine

Aubergine, tomaatjes, olijven en some spiciness…. Dat zijn de betere pastasauskes als je het mij vraagt!

Ingrediënten

2 personen
  • 1 aubergine, geschild en in blokjes van ca. 1 cm gesneden
  • 1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 340 g passata
  • 20-tal kerstomaten, doormidden gesneden
  • handvol spinazieblaadjes
  • 10 zwarte olijven in ringetjes gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el room
  • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 180 g holle pasta (type rigatone of penne)

Voor erbij : verse basilicum, vers geraspte Parmezaanse kaas,  1 bol buffelmozzarella en chili-olie.

Benodigdheden

Ruime pot met dikke bodem

Stappen

Verhit een flinke scheut olijfolie op matig vuur in een ruime pot met dikke bodem. Voeg de aubergineblokjes toe en roer onmiddellijk om. Voeg na een vijftal minuten de ui, de knoflook, de oregano en het paprikapoeder toe en bak opnieuw een vijftal minuutjes. Voeg de passata toe en laat alles een twintig minuutjes pruttelen. Kruid met peper en zout van de molen.

Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.

Voeg na twintig minuten de kerstomaten, de spinazieblaadjes en de olijven toe aan de saus en roer alles goed om. Laat nog een drietal minuutjes garen, vooraleer je de room, de Parmezaanse kaas en de balsamico toevoegt. Zet het vuur af en voeg tot slot de pasta toe. Roer alles nog een laatste keer goed om.

Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de verse basilicum, de buffelmozzarella, chili-olie (voor de liefhebbers) en eventueel nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta met aubergine

Aubergine, tomaatjes, olijven en some spiciness…. Dat zijn de betere pastasauskes als je het mij vraagt!

Type: diner

Keuken: Italian

Keywords: pasta,aubergine

Recept opbrengst: 2 personen

Ingrediënten recept:

  • 1 aubergine, geschild en in blokjes van ca. 1 cm gesneden
  • 1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 340 g passata
  • 20-tal kerstomaten, doormidden gesneden
  • handvol spinazieblaadjes
  • 10 zwarte olijven in ringetjes gesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el room
  • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 180 g holle pasta (type rigatone of penne)

Recept Instructies: Verhit een flinke scheut olijfolie op matig vuur in een ruime pot met dikke bodem. Voeg de aubergineblokjes toe en roer onmiddellijk om. Voeg na een vijftal minuten de ui, de knoflook, de oregano en het paprikapoeder toe en bak opnieuw een vijftal minuutjes. Voeg de passata toe en laat alles een twintig minuutjes pruttelen. Kruid met peper en zout van de molen.Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.Voeg na twintig minuten de kerstomaten, de spinazieblaadjes en de olijven toe aan de saus en roer alles goed om. Laat nog een drietal minuutjes garen, vooraleer je de room, de Parmezaanse kaas en de balsamico toevoegt. Zet het vuur af en voeg tot slot de pasta toe. Roer alles nog een laatste keer goed om.Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de verse basilicum, de buffelmozzarella, chili-olie (voor de liefhebbers) en eventueel nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?