Aubergine, tomaatjes, olijven en some spiciness…. Dat zijn de betere pastasauskes als je het mij vraagt!
Aubergine, tomaatjes, olijven en some spiciness…. Dat zijn de betere pastasauskes als je het mij vraagt!
Voor erbij : verse basilicum, vers geraspte Parmezaanse kaas, 1 bol buffelmozzarella en chili-olie.
Ruime pot met dikke bodem
Verhit een flinke scheut olijfolie op matig vuur in een ruime pot met dikke bodem. Voeg de aubergineblokjes toe en roer onmiddellijk om. Voeg na een vijftal minuten de ui, de knoflook, de oregano en het paprikapoeder toe en bak opnieuw een vijftal minuutjes. Voeg de passata toe en laat alles een twintig minuutjes pruttelen. Kruid met peper en zout van de molen.
Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
Voeg na twintig minuten de kerstomaten, de spinazieblaadjes en de olijven toe aan de saus en roer alles goed om. Laat nog een drietal minuutjes garen, vooraleer je de room, de Parmezaanse kaas en de balsamico toevoegt. Zet het vuur af en voeg tot slot de pasta toe. Roer alles nog een laatste keer goed om.
Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de verse basilicum, de buffelmozzarella, chili-olie (voor de liefhebbers) en eventueel nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.
Aubergine, tomaatjes, olijven en some spiciness…. Dat zijn de betere pastasauskes als je het mij vraagt!
Type: diner
Keuken: Italian
Keywords: pasta,aubergine
Recept opbrengst: 2 personen
Ingrediënten recept:
Recept Instructies: Verhit een flinke scheut olijfolie op matig vuur in een ruime pot met dikke bodem. Voeg de aubergineblokjes toe en roer onmiddellijk om. Voeg na een vijftal minuten de ui, de knoflook, de oregano en het paprikapoeder toe en bak opnieuw een vijftal minuutjes. Voeg de passata toe en laat alles een twintig minuutjes pruttelen. Kruid met peper en zout van de molen.Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.Voeg na twintig minuten de kerstomaten, de spinazieblaadjes en de olijven toe aan de saus en roer alles goed om. Laat nog een drietal minuutjes garen, vooraleer je de room, de Parmezaanse kaas en de balsamico toevoegt. Zet het vuur af en voeg tot slot de pasta toe. Roer alles nog een laatste keer goed om.Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de verse basilicum, de buffelmozzarella, chili-olie (voor de liefhebbers) en eventueel nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528