Psta - geroosterde tomaten crispy chili oil

Pasta met spinaziepesto, geroosterde tomaatjes, crispy chili oil, mozzarella en pangrattato

Pasta… always a winner!

En zeker met deze lekkere homemade pesto, kruidige tomaten en romige mozzarella erbij!

Ingrediënten

2 personen

Voor de pesto

  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 5 g basilicum
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 40 g geroosterde cashewnoten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 klein teentje knoflook

Voor de kruidige kerstomaten

  • 300 g kerstomaten
  • 1 el olie
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • chiliflakes, naar keuze
  • 1 el crispy chili olie

Voor de pangrattato

  • 40 g oud brood (ik gebruik graag ciabatta)
  • zeste van 1/2 citroen

Voor erbij : 200 g pasta, buffelmozzarella, Parmezaanse kaas, verse basilicum, brood

Benodigdheden

hakmolen, antikleefpan, ovenschaal.

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Neem een ovenschaal en leg hierin de kerstomaten. Overgiet met een scheut olijfolie en kruid met oregano, paprikapoeder, chiliflakes en peper en zout van de molen. Plaats de tomaatjes in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot een half uur.

Doe voor de pesto alle ingrediënten in de hakmolen en laat de machine draaien tot je een pasta krijgt. Deze hoeft niet helemaal glad te zijn. Er mogen zeker nog kleine stukjes in zitten. Doe de pesto in een kommetje en zet even weg.

Maak nu de pangrattato. Doe het oud brood samen met de citroenzeste in de hakmolen waar je zonet de pesto in hebt gemaakt. Uitwassen is niet nodig. De pesto zorgt voor extra smaak aan het brood. Laat draaien tot je de structuur van panko hebt.

Doe deze in een antikleefpan met wat olie en bak knapperig.

Kook intussen de pasta gaar. Houd wat van het kookvocht bij vooraleer je de pasta afgiet.

Roer, van zodra de tomaten gaar zijn, de crispy chili olie door de geroosterde tomaten.

Doe de pasta opnieuw in de pot. Zet het vuur uit en roer 3 el spinaziepesto door de pasta samen met wat kookvocht.

Verdeel de pasta over de borden. Doe hetzelfde met de geroosterde tomaten. Leg daar wat buffelmozzarella bovenop en werk je bord af met de pangrattato, verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra crispy chili olie.

Geef er wat brood bij en voor de liefhebbers nog wat extra pesto en Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?