Pasta Pesto Paprika

Pasta pesto but (a little bit) different.

Geen groene pesto dit keer. Nee, vandaag is rood… niet zozeer door de toevoeging van tomaatjes, wel omdat paprika hier de hoofdrol vervult!

En lekker dat het was! Wij aten het als volwaardige maaltijd met heerlijk romige burrata, maar volgens mij is dit ook een toppertje als side dish bij de BBQ.

 

 

 

Ingrediënten

2 personen

Voor de paprika ‘pesto’

  • 2 rode paprika’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • zout
  • handvol platte peterselie (ca 12 g)
  • 6 stukjes zongedroogde tomaatjes in olie
  • 25 g pijnboompitten, licht geroosterd (+ nog wat extra voor de afwerking)
  • 25 g parmezaanse kaas (+ nog wat extra voor de afwerking)
  • snuifje fleur de sel

Verder

  • 180 g pasta
  • handvol rucola
  • handvol kerstomaten, gehalveerd
  • 1 bol burrata

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doe de paprika, het teentje knoflook (geperst), de oregano, het paprikapoeder, een snuifje zout en wat olijfolie in een ovenschaaltje en meng door elkaar.

Zet de paprika gedurende 25 minuten in de oven tot de paprika gaar is. Laat daarna even afkoelen.

Schep de paprika, zodra deze wat is afgekoeld, samen met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de zongedroogde tomaatjes,  de peterselie en een snuifje fleur de sel in een hakmolentje, en maal alles tot je een ‘pesto’ structuur bekomt.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af.

Meng de pasta met de paprika ‘pesto’ en roer er eveneens de kerstomaatjes door.

Hussel wat olijfolie door de rucola.

Verdeel de pasta over de borden. Doe hetzelfde met de burrata en werk af met rucola en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Kruid nog even af met peper van de molen.

Buon Appetito.

 

 

Wist je dat?

Heb je nog wat paprika ‘pesto’ over : ook op een toast of als dip bij het aperitief is dit een prima idee!

Geen fan van burrata, kies dan voor mozzarella of bak wat pancetta aan in de pan en roer dit onder je pasta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?