Pasta is altijd een goed idee! Snel klaar, boordevol smaak en gezelligheid troef.
Deze pasta puttanesca moet daar zeker niet voor onder doen. Ik geef er graag nog een rucola-tomatensalade bij, zodat we zeker voldoende groentjes binnen hebben. Bovendien oogt dat extra groen nog mooi op het bord ook.
In de traditionele versie van de pasta alla puttanesca (pasta op ‘hoerenwijze’) komt er geen tonijn aan te pas. De typische ingrediënten voor deze pasta zijn tomaten, ansjovis, olijfolie, olijven, kappertjes en look.
Volgens de verhalen zou de pasta zijn ontstaan toen een groepje klanten aan de restauranteigenaar tegen sluitingsuur nog om eten vroegen. De restauranteigenaar had echter niet genoeg meer in huis om hen een volledige maaltijd te maken. Het groepje zou daarop geantwoord hebben ‘Faci una puttanata qualsiasi’ (“maak ons om het even welk hoerenzootje”) en zo is een fantastisch recept ontstaan. (Bron: Wikipedia)