Juffrouw Toertjes logo
Pasta Puttanesca met tonijn

Pasta puttanesca met tonijn

Pasta is altijd een goed idee! Snel klaar, boordevol smaak en gezelligheid troef.

Deze pasta puttanesca moet daar zeker niet voor onder doen. Ik geef er graag nog een rucola-tomatensalade bij, zodat we zeker voldoende groentjes binnen hebben. Bovendien oogt dat extra groen nog mooi op het bord ook.

In de traditionele versie van de pasta alla puttanesca (pasta op ‘hoerenwijze’) komt er geen tonijn aan te pas. De typische ingrediĆ«nten voor deze pasta zijn tomaten, ansjovis, olijfolie, olijven, kappertjes en look.

Volgens de verhalen zou de pasta zijn ontstaan toen een groepje klanten aan de restauranteigenaar tegen sluitingsuur nog om eten vroegen. De restauranteigenaar had echter niet genoeg meer in huis om hen een volledige maaltijd te maken. Het groepje zou daarop geantwoord hebben ‘Faci una puttanata qualsiasi’ (“maak ons om het even welk hoerenzootje”) en zo is een fantastisch recept ontstaan. (Bron: Wikipedia)

 

Ingrediƫnten

2 personen
  • 200 g spaghetti
  • 200 g tonijn op olijfolie, uitgelekt
  • 4 ansjovisfilets
  • 1.5 bakje kerstomaatjes (+ nog enkele extra voor onder de salade indien je dit wenst)
  • 1 eetlepel kappertjes (indien je kappertjes gebruikt die in zout zijn opgelegd, zorg ervoor dat je ze goed spoelt)
  • 2 eetlepels taggiasche olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 3 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • chiliflakes
  • parmezaanse kaas
  • twee handenvol rucola

Stappen

Snijd de ansjovisfilets fijn en laat deze in een pan met anti aanbaklaag op zacht vuur smelten. Voeg de geperste knoflook en de kappertjes toe, samen met de tonijn.

Kook intussen de pasta al dente .

Voeg de olijven en 1 bakje kerstomaten toe aan de tonijn en laat op een zacht vuurtje lichtjes garen.

Van zodra de pasta klaar is voeg je het tonijn-tomatenmengsel toe aan de pasta. Zet het vuur uit. Roer er tot slot de resterende kerstomaatjes door, samen met de fijngesnipperde bladpeterselie. Kruid bij met peper, maar wees voorzichtig met het zout.

Schep op borden, werk af met wat chiliflakes (tenminste als je van wat extra pit houdt), versgeraspte of -geschaafde parmezaan, een scheut goede olijfolie en de geroosterde pijnboompitjes en serveer met de rucolasalade.

Buon Appetito

Wist je dat?

Door de combinatie van vis met kaas is dit geen pastagerecht volgens de regels van de kunst, maar ik vind de parmezaanse kaas hier wel erg lekker bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?