Een pastaslaatje met dit zomerse weer? I love it.
Voordeel van dit soort slaatjes is dat je al een heel deel op voorhand kan klaarmaken, zodat je zelf mee kan aperitieven… WIN – WIN als je het mij vraagt.
Een pastaslaatje met dit zomerse weer? I love it.
Voordeel van dit soort slaatjes is dat je al een heel deel op voorhand kan klaarmaken, zodat je zelf mee kan aperitieven… WIN – WIN als je het mij vraagt.
Voor de pesto
hakmolentje
Doe voor de pesto alle ingrediënten in een hakmolentje en mix goed door elkaar. Zet opzij tot verder gebruik.
Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Spoel deze af onder koud water en laat goed uitlekken.
Bak de courgette aan in een pan met anti-aanbaklaag en kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
Als de courgettes klaar zijn, kan je deze al in de kom doen waar je straks de pastasalade in wil serveren.
Voeg daar eveneens de kerstomaatjes en de koude pasta aan toe, samen met de olijfjes en de tonijn.
Meng twee eetlepels pesto onder de pastasalade, vooraleer je ook de rucola en de verse kruiden toevoegt en kruid met peper en zout. Voeg ook wat vers citroensap toe.
Hussel alles nog eens goed (maar voorzichtig) door elkaar. Werk af met een scheut extra vergine olijfolie, pijnboompitten en eventueel wat extra geschaafde Parmezaanse kaas.
Geef de rest van de pesto er apart bij.
Wil je wat extra groenten toevoegen: groene sperzieboontjes, gebakken aubergine of wat gestoomde broccoliroosjes gaan hier perfect bij. Op die manier kan je een eventueel overschotje ook weer upgraden tot een lichte lunch voor de volgende dag.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528