Juffrouw Toertjes logo
Pastasalade met tonijn en groentjes

Pastasalade met tonijn en groentjes

Een pastaslaatje met dit zomerse weer? I love it.

Voordeel van dit soort slaatjes is dat je al een heel deel op voorhand kan klaarmaken, zodat je zelf mee kan aperitieven… WIN – WIN als je het mij vraagt.

 

 

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g spelt penne
  • 1 courgette in halve maantjes gesneden
  • 250 g kerstomaatjes doormidden gesneden
  • 50 g rucola
  • 1 blikje tonijn op olie (goed uitgelekt)
  • 2 el zwarte olijfjes op olie, ontpit
  • handje vol geroosterde pijnboompitten
  • 1 kl gedroogde oregano kruiden
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum, bieslook
  • peper en zout
  • 1/2 citroen

Voor de pesto

  • 1/2 teentje knoflook gesnipperd
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g basilicumblaadjes
  • 3 à 4 el goede olijfolie
  • snuifje fleur de sel
  • 30 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

hakmolentje

Stappen

Doe voor de pesto alle ingrediënten in een hakmolentje en mix goed door elkaar. Zet opzij tot verder gebruik.

Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Spoel deze af onder koud water en laat goed uitlekken.

Bak de courgette aan in een pan met anti-aanbaklaag en kruid met peper, zout en gedroogde oregano.

Als de courgettes klaar zijn, kan je deze al in de kom doen waar je straks de pastasalade in wil serveren.

Voeg daar eveneens de kerstomaatjes en de koude pasta aan toe, samen met de olijfjes en de tonijn.

Meng twee eetlepels pesto onder de pastasalade, vooraleer je ook de rucola en de verse kruiden toevoegt en kruid met peper en zout. Voeg ook wat vers citroensap toe.

Hussel alles nog eens goed (maar voorzichtig) door elkaar. Werk af met een scheut extra vergine olijfolie, pijnboompitten en eventueel wat extra geschaafde Parmezaanse kaas.

Geef de rest van de pesto er apart bij.

Wist je dat?

Wil je wat extra groenten toevoegen: groene sperzieboontjes, gebakken aubergine of wat gestoomde broccoliroosjes gaan hier perfect bij. Op die manier kan je een eventueel overschotje ook weer upgraden tot een lichte lunch voor de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?