Juffrouw Toertjes logo
Penne visballetjes - blog-4246

Penne met visballetjes en pestoroomsaus

Pasta met ballekes… Een klassieker he! Een die ook altijd smaakt.

Wel, vandaag geef ik een twist aan deze klassieker. Het sausje is op basis van rode pesto en een scheutje room, wat zorgt voor een rijke smaak.

De balletjes zijn deze keer van vis. Origineel en lekker!

Ingrediënten

2 personen

Voor de saus

  • 1 courgette, gewassen, doormidden gesneden, binnenste zachte gedeelte verwijderd en in fijne halve maantjes gesneden
  • 250 g kerstomaten, gewassen en doormidden gesneden
  • 15 tal zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 el rode pesto
  • 120 ml kookroom
  • 1/2 tl oregano, gedroogd
  • 120 g penne

Voor de visballetjes

  • 300 g witte vis (ik koos voor schelvis)
  • 35 g panko
  • 1 eitje losgeklopt (waarvan je iets meer dan de helft zal nodig hebben)
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • flink wat draaien van de Pasta Rossa kruiden van Santa Maria (geen publiciteit hier, echt oprecht fan van deze kruidenmix)

Voor erbij : wat geroosterde pijnboompitten, verse basilicum en eventueel wat Parmezaanse kaas (hoewel de combi vis en kaas in principe ‘not done’ is naar Italiaanse normen, maar het moest maar zo lekker niet zijn.)

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Doe de ingrediënten voor de visballetjes in de hakmolen. Kruid met flink wat peper en zout van de molen. Hak tot alle ingrediënten goed gemend zijn en het geheel wat aan elkaar plakt. (Indien het nog niet voldoende ‘plakt’, voeg je nog een beetje ei toe).

Draai balletjes van het mengsel.

Neem een pan met antikleeflaag en schenk er een flinke scheut rijstolie in.

Bak de balletjes op matig vuur. Keer ze regelmatig om.

Kook intussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en hou opzij.

Stoof in een andere ruime antikleefpan de sjalot en de look aan in een scheut olijfolie. Zet het vuur een beetje hoger. Voeg dan de gesneden courgettes en de oregano toe en laat deze kort even meebakken. Lepel er na een vijftal minuten de pesto bij en roer goed om. Schenk er de room bij, samen met de kerstomaatjes en de olijven en laat alles even doorwarmen. Kruid bij met peper en zout van de molen.

Schep de pasta door  de saus.

Check of de visballetjes gaar zijn.

Verdeel de pasta over de borden. Doe hetzelfde met de visballetjes. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum, wat geroosterde pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas.

Wist je dat?

Dit is echt een snel klaar sausje. Heb je geen tijd of zin om visballetjes te maken, kan je er ook scampi bij serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Penne met visballetjes en pestoroomsaus - Juffrouw Toertjes

Balletjes van schelvis. Sausje van rode pesto en een scheutje room, wat zorgt voor een rijke smaak. Daarbij nog courgette, kerstomaten en zwarte olijven.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?