Juffrouw Toertjes logo
Tandoori zalm wortelpuree

Pompoen-wortelpuree met doperwtjes en tandoori-zalm

Dit is zo een gerechtje waar ik instant blij van word 😊 en het is nog gezond ook!

Voor Amélie laat ik de tandoorikruiden op de zalm achterwege, wegens te “pikkie”, maar Kristof en ik houden wel van de smaak. Door het gerecht met een toefje griekse yoghurt en jonge scheutjes af te werken, zorg je voor een mooi contrast, zowel in de smaak, als naar kleur op het bord.

Ingrediënten

2 personen
  • 250 g pompoen, geschild en in stukken gesneden
  • 350 g wortel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 klein sjalotje fijngesnipperd
  • 150 g doperwtjes uit de diepvries
  • jonge preischeutjes
  • 1 el zure room
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 stukken zalmfilet a 150 gram
  • 1 tl tandoorikruiden
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Stappen

Stoof de sjalot op een zacht vuur aan in wat olijfolie. Voeg de wortels en de pompoen toe, samen met ongeveer 0,5 l water en gaar op half hoog vuur (let op dat de pompoen en wortel niet aanbranden, voeg desgevallend nog wat water toe).

Blancheer intussen de erwtjes, giet af, spoel ze met koud water en hou ze daarna warm in een klein pannetje met een klontje boter of olijfolie en wat kruidenzout.

Snij elke zalmfilet in twee stukken, zodat je vierkantjes/rechthoekjes krijgt. Kruid met de tandoorikruiden en bak in de pan. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, want door de kruiden kan de zalm gemakkelijk aanbranden. Kruid eventueel met nog wat extra zout, als dit zou ontbreken in de tandoorikruidenmengeling.

Plet de wortel en pompoen met een pureestamper tot je een grove puree krijgt. Kruid met peper en fleur de sel. Roer er een eetlepel zure room door.

Serveer de puree met de zalm, erwtjes erop en errond, een dotje Griekse yoghurt en werk je bordje af met de jonge scheutjes….

Easy Peasy als je het mij vraagt!

Wist je dat?

Geen pompoen in huis, met wat zoete aardappel erbij lukt het ook best!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Juffrouw Toertjes logo

RECEPTEN

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?