Juffrouw Toertjes logo
Quinoasalade Halloumi bis

Quinoasalade met Berloumi

Krakende groene groentjes, nootachtige quinoa, zoutige Berloumi en een citroen-look dressing, geef toe : die combinatie zit goed.

Deze salade leent zich bijzonder goed om te foodpreppen. Gaar de groentjes op een moment dat je wat tijd over hebt en kook terwijl de quinoa gaar. Dat is dan de avond zelf alles door elkaar husselen, dressing maken, Berloumi bakken en genieten. Kinderspel, niet?

Ingrediënten

2 personen
  • 150 g quinoa
  • 1 bussel groene asperges (schoongemaakt en de harde uiteinden verwijderd)
  • 1 bussel bimi (gespoeld, schoongemaakt en de harde uiteinden verwijderd)
  • 1/2 avocado (in blokjes gesneden)
  • 15-tal kerstomaten (gehalveerd)
  • Berloumi
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • 1 el verse tijm
  • 2 el gezouten amandelnoten (grof gehakt)

Voor de dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 klein teentje look
  • peper en zout van de molen

Benodigdheden

grillpan

Stappen

Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen in een potje met goed afsluitbaar deksel. Schud het potje vervolgens goed door elkaar en zet even opzij tot later gebruik. 

Gaar de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af en laat uitlekken en afkoelen. 

Stoom of kook de bimi gaar en spoel af onder koud stromend water zodat de mooie groene kleur behouden blijft. 

Hussel 1 el olijfolie, samen met de verse tijm (geritst) en wat zout door de schoongemaakte groene asperges en grill deze in de grill pan. Het is de bedoeling dat de asperges nog wat bite hebben, dus grill ze zeker niet te lang.

Laat de groenten afkoelen. 

Voeg de afgekoelde groenten, samen met de kerstomaten en de avocado bij de quinoa. Voeg ook de verse peterselie toe.  Kruid met peper en zout van de molen. Overgiet met de dressing en hussel alles voorzichtig door elkaar. 

Snijd de Berloumi in plakken van ongeveer een kleine centimeter dikte. Neem een pan met antikleeflaag en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de Berloumi op middelhoog vuur tot er een licht bruin krokant korstje op komt. Keer de Berloumi om en bak ook aan de andere kant goudbruin. 

Serveer de Berloumi op de quinoasalade, strooi er wat gehakte noten over en eventueel nog verse kruiden en geniet meteen.

Wist je dat?

Geen Berloumi te bespeuren? Vervang deze dan door Halloumi.

Van zodra de Berloumi/Halloumi gebakken is, eet je deze best zo snel mogelijk op. Koude Berloumi/Halloumi heeft de neiging ietwat taai / caoutchouc’achtig te worden (if that is even a word, correcte spelling nog in het midden gelaten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?