Juffrouw Toertjes logo
Risoni geroosterde groenten

Risoni met geroosterde groenten en mozzarella

Back to school, dat betekent ook weer dat het ’s avonds wat meer vooruit moet gaan.

Gemakkelijke, snel-klaar receptjes to the rescue! Zoals deze risoni. De groentjes kan je de avond ervoor al snijden. De oven roostert ze dan wel voor jou ;).

Lekker eten zonder te veel gedoe, zodat jij je oren en ogen volop kan richten op die eerste schoolverhalen… of gewoon kan bekomen van een dagje hard labeur.

Ingrediënten

2 personen
  • 1 courgette, de pitjes in het midden eruit gehaald en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 aubergine, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, geschild, van de zaadjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, geschild, van de zaadjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • een handvol kerstomaten, doormidden gesneden
  • 2 flinke el zwarte olijven (Taggiasche olijven)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl paprika
  • 1 tl verse tijm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 flinke eetlepels rode pesto
  • 160 g risoni

voor erbij : mozzarella, rucola, geroosterde pijnboompitten

Benodigdheden

ovenschaal of bakplaat

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Schik de courgette, ui, aubergine en paprika op een bakplaat. Doe er de gedroogde kruiden bij, de verse tijm en kruid met peper en zout van de molen. Meng er 2 el olijfolie onder. 

Bak de groenten in ca 25 minuten gaar. 

Kook intussen de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water. Laat goed uitlekken. 

Meng – in een ruime kom – de rode pesto, samen met de doormidden gesneden kerstomaatjes en de zwarte olijven, onder de risoni. Roer er voorzichtig de groentjes onder van zodra deze klaar zijn.

Serveer de risoni met wat rucola en lekkere buffelmozzarella. Strooi er nog wat pijnboompitjes over voor een crunchy toets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?