Juffrouw Toertjes logo
Risoni groene groenten gerookte zalm - blog-2846

Risoni met groene groenten en warm gerookte zalm

Ik voel de lente al hangen in de lucht en dat valt duidelijk ook te merken in mijn keuken.

De zon is vandaag alvast van de partij. De warmere temperaturen denk ik er graag bij.

Heerlijke frisgroene groenten gecombineerd met een lekker stukje zalm. I’m all in voor die spring vibes!

Ingrediënten

2 personen
  • 120 g risoni
  • 1 prei, in fijne ringetjes gesneden
  • 1 venkel, in hapklare stukken gesneden
  • 1/2 tl verse tijm
  • 50 g diepvriesdoperwten
  • 5 el room
  • 100 g  jonge bladspinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • warm gerookte zalm
  • zeste van 1/2 (bio)citroen

Stappen

Kook de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af en zet opzij.

Spoel je pot even uit, die gebruiken we opnieuw om de groentjes in te stoven.

Doe een scheutje olie in de pot en voeg de prei toe, samen met de knoflook en een scheutje water. Voeg na ongeveer 5 minuten de stukjes venkel toe en laat deze 10 minuten meestoven. Kruid met verse tijm, peper en zout van de molen.

Voeg hierna de diepvriesdoperwtjes toe. Meng deze onder de overige groenten.

Roer ook de room onder de groenten.

Doe tot slot ook de risoni en de spinazie bij de groenten en laat alles kort nog even warmte nemen.

Kruid eventueel bij met peper en zout van de molen en voeg de zeste van citroen toe aan je gerecht.

Verdeel de risoni over de borden en geef er warm gerookte zalm bij naar smaak.

Wist je dat?

Ik bio-citroenen verkies wanneer ik de zeste ervan gebruik. Spoel hoe dan ook de schil even schoon met warm water.

Voor extra smeuïgheid kan je wat extra room toevoegen, of voeg nog een scheutje van het achtergehouden kookwater toe.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?