Risoni-knolselder-blog-4512

Risoni met knolselder en zacht gekookt eitje

Knolselder is een fantastische wintergroente waar ik vroeger nochtans helemaal niet zo dol op was.

Ik begon er wat mee te experimenteren en ontdekte al snel hoeveel kanten je er eigenlijk mee op kan… Ik denk dat het vooral de ‘platgekookte’ structuur was waar ik vroeger een afkeer van had.

In deze combinatie vind ik het alvast top! En ik was aan tafel niet de enige… This one is a keeper!

Ingrediënten

2 personen
  • 100 g risoni
  • 300 g knolselder, geschild en in blokjes van ca. 1 cm gesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 bussel waterkers, gespoeld en droog geschud
  • 50 g verse shiitake, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 2 eitjes
  • 20 g hazelnoten, geroosterd in de pan in een heel weinig olie en een snuifje zout, fijngehakt
  • 50 g mascarpone
  • 50 g room
  • hazelnootolie

Stappen

Kook de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet opzij. Spoel de pot even uit.

Stoof hierin de knolselder, samen met de fijngesneden sjalot in een beetje olijfolie. Voeg ca. 1 kop water toe en laat de knolselder stoven. De blokjes mogen nog wat bite hebben, maar moeten wel gaar zijn.

Bak in een antikleefpan de shiitake aan in olijfolie. Als de champignons mooi gebakken zijn, kruid je ze met peper en zout van de molen.

Voeg, van zodra de knolselder gaar is, de risoni toe, samen met de mascarpone en de room en roer goed door elkaar.

Kruid met flink wat peper en zout van de molen.

Kook intussen de eitjes zacht. Dompel ze onder in koud water zodra ze klaar zijn en pel ze.

Verdeel de knolselder-risoni over de borden, samen met de waterkers, de shiitake en de geroosterde hazelnootjes.

Snijd de eitjes middendoor en leg ze op de knolselder-risoni.

Drizzle nog wat hazelnootolie over het gerecht en serveer onmiddellijk.

Wist je dat?

Vleesliefhebbers aan tafel? Wat krokant gebakken pancetta past perfect bij dit gerechtje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risoni met knolselder en zacht gekookt eitje - Juffrouw Toertjes

Lekkere romige risoni met knolselderblokjes, mascarpone, waterkers, shiitake en hazelnootolie. Heerlijk als je knolselder nog wat bite heeft.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?