Risoni lentegroenten gerookte zalm - vierkant

Risoni met lentegroenten en gerookte zalm

Whoop Whoop. Feest op mijn bord!

Deze romige risoni is in een mum van tijd klaar en zit boordevol smaak en textuur dankzij een gezonde dosis knapperige lentegroentjes. En het oogt nog leuk ook 😉

Ingrediënten

2 personen
  • 500 g witte asperges
  • 100 g diepvries doperwtjes
  • 100 g diepvries tuinboontjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 100 g risoni
  • 150 ml (light) room
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • 2 el platte peterselie, fijngesnipperd
  • zeste en sap van 1/4 citroen
  • klein klontje boter
  • gerookte zalm voor erbij

Stappen

Schil de asperges met behulp van een dunschiller en snijd de houtige uiteinden af. Snijd ze in gelijke stukken van ca 4 cm.

Kook de asperges gaar in ongeveer 5 minuten. Haal ze uit het kookwater en houd even apart.

Gaar ook de doperwtjes en de tuinboontjes. Dit duurt echt niet lang. Spoel de groenten onder koud water zodat ze hun mooie groene kleur bewaren en dubbel dop de tuinboontjes.

Kook intussen in dezelfde pot de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.

Stoof nu het sjalotje aan in de kookpot met een klontje boter, voeg de asperges toe en kruid flink met peper en zout van de molen.

Voeg ook de doperwtjes en de boontjes toe en giet er de room bij. Meng goed. Roer er de risoni door. Zorg dat alles even warmte neemt en zet dan het vuur uit.

Voeg tot slot de zeste en het sap van de citroen toe, samen met de verse kruiden en roer alles nog een laatste keer om. Kruid eventueel bij met nog wat extra peper en/of zout van de molen.

Verdeel de risoni over de borden en geef er gerookte zalm bij. Deze zorgt voor een heerlijke finishing touch van jouw gerecht.

Wist je dat?

Het dubbel doppen van tuinbonen is niet meer of minder dan de boontjes van hun bittere schilletje ontdoen. Hierdoor krijgen de boontjes een hele fijn mondgevoel en komt de smaak beter tot zijn recht.

Tuinbonen onvindbaar? Vervang ze eventueel door edamameboontjes. Edamame boontjes zijn jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul. Je vindt deze tegenwoordig heel gemakkelijk in de diepvriesafdeling van jouw supermarkt. Net als tuinbonen hebben ook edamame boontjes een vliesje rond zich, dat je eveneens kan doppen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.