risoni scampi bis - blog-2742

Risoni met scampi en venkel

Risoni, orzo, kritharaki of Griekse pasta… What’s in a name. Hoe je het ook wil noemen, wij zijn er dol op.

Het heeft de looks van rijst, maar verder alle eigenschappen van pasta.

Geen risoni in huis? Vervang het dan door kleine pasta, of parelcouscous.

Ingrediënten

2 personen
  • 120 g risoni
  • 1 venkel, in hapklare stukken gesneden
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • handvol kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • 10 grote scampi, ontdooid, schoongemaakt en drooggedept
  • 1 el tomatenpuree (concentraat)
  • 120 – 150 ml room
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • paprikapoeder (pikant)
  • rijstolie
  • verse peterselie

Benodigdheden

ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Doe de venkel en de courgette, samen met de gedroogde tijm en oregano, zout en peper van de molen en 1 el rijstolie in een ovenschaal.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de groenten gedurende 20 minuten.

Kook intussen de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

Spoel de pot waar je net de risoni in kookte even uit. Deze gaan we opnieuw gebruiken om de saus in te maken.

Voeg een flinke eetlepel olie toe en bak op matig vuur de sjalotjes en 1 teentje look glazig.  Voeg de tomatenpuree toe en laat kort even mee stoven. Roer de room door de tomaten-sjalotpuree en kruid met pikant paprikapoeder en peper en zout van de molen. Zet het vuur laag.

Voeg na 20 minuten de doormidden gesneden kerstomaatjes toe aan de geroosterde groenten. Laat deze nog 5 minuten meebakken in de oven.

Neem vervolgens een pan met antikleeflaag en verhit een eetlepel olie op middelhoog vuur. Kruid de scampi met paprikapoeder en zout van de molen. Doe de scampi en het tweede teentje look in de pan. Bak kort maar krachtig aan.

Haal de groenten uit de oven en voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de gekookte risoni. Roer alles goed door elkaar en laat alles nog even kort warmte nemen.

Schik de risoni op de borden. Verdeel er de scampi over en werk af met verse, fijngesnipperde peterselie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?